2012-01-27

Autokoulussa

Tänään oli se suuri ja pelottava päivä kun meikäläisen piti lähteä Thaimaan autokouluun. Tänään sinne mun kanssa lähti Anu ja Kati. Meidän piti olla aamukahdeksalta Chalongissa meidän yhteistyökumppanin toimistolla, ja sieltä mies vei meidät Phuket Cityyn autokouluun. Ensin piti rekisteröityä ja antaa tarvittavat paperit, eli lääkärintodistus, sit joku hakemus mikä lie (mä niistä mitään ymmärtänyt, kun olivat thaiksi) ja passin kopiot. Ne kysyi siellä et car and motorbike? ja me sit vastattiin että yes... no sit kävi ilmi, et ei meidän kait ois tarvinnut ottaa kun pelkkä motorbike, mut nooh se oli sit myöhästä enää :D


Eikun tuonne vaan...

Ekaks mentiin semmoseen luokkahuoneeseen, missä meille tehtiin reaktiotesti. Piti pitää jalkaa kaasulla, ja kun näki punasen valon, piti painaa jarrua. Ja sit testattiin liikennevaloilla et ei oo värisokee, piti aina sanoo red, yellow tai green kun ne valot sytty. No se meni läpi... Sit meidän komennettiin yläkertaan ja jouduttiin oottaa melkein tunti ennen kun seuraava osio alko. Meidän piti kattoo englanninkielinen noin tunnin kestävä video, missä kerrottiin kaikki Thaimaan liikennesäännöt, miten ajetaan, ohitetaan, parkkeerataaan, kuormataan ja vaikka mitä... Ihan kaikkee en kyl ees tajunnu ja välillä mielenkiitokin meinas vähän herpaantua. Ja oikeesti siinä tuli niin paljon tavaraa, et sen muistaminenkin oli jo aika mahdoton juttu. No heti sen jälkeen mentiin tekemään tietokoneelle englanninkielinen testi, missä sitä oli kysymyksiä. Niitä oli yhteensä 30 ja jokaisessa 4 vastausvaihtoehtoo. Oli mm. kuvia et mikä näistä on oikein parkkeerattu ja kuka saa ajaa ensin ja sit liikennemerkeistä et mitä mikäkin merkki tarkottaa. Oli sit jotain merkkejä, joista ei mulla ollu mitään hajuakaan. Ja aika moni kysymys oli mulle ihan hämärän peitossa, et veikkaukseks meni. Mut onneks se valvoja oli meille armollinen ja kävi vähän auttamassa. Kertoi oikeita vastauksia ja sit se muutteli mun vääriä vastauksia oikeiksi :D Meidän piti tehä vielä kaiken lisäks kaks testiä, koska oltiin ilmotettua hakevamme sekä auto- että mopokorttia. Siinä sai olla enintään 7 väärin ja mul oli ekassa kolme ja tokassa 5. Mut veikkaan, et en ois päässy läpi niistä ilman sen valvojanaisen apua.

Testien jälkeen meil oli noin tunnin tauko. Itse asiassa siinä kohti selvis, että meidän lääkärintodistukset oli 6 päivää liian vanhoja, kun ne sai olla enintään kuukauden vanhoja. No eikun soittaa toimistolle, et hommatkaa nyt äkkiä meille uudet todistukset. Sil aikaa lähettiin lounaalle, ja mentiin semmoseen tosi paikalliseen thairuokapaikkaan. Syötiin nuudeliannokset, mul oli merenelävillä ja Katilla ja Anulla lihalla ja hintaa oli huimat 45 bahtia eli reilu euro... Ja kokis siihen päälle 15 bahtia, eli yhteensä koko ruokailu makso siis 1,5 euroo. Aika halpaa sanoisin.


Mun 1,5 euron lounas

Yhen aikaan meidät oli määrätty menemään sinne ajokoeosuuteen. Siel oli ihan sairaasti porukkaa. Mut meidän lääkärintodistuksia ei näkyny ei kuulunu. Saatiin ne sit vihosta viimein puol kahen aikoihin ja sit käytiin laittamas nimet listaan ja alettiin odottaa. Jonkun ajan kuluttua sit päästiin mopo-osuuteen. Siinä piti ajaa semmonen rata, mm. sellasta suht kapeeta koroketta pitkin ja sit piti pujotella törppöjen väleistä ja ajaa mm. liikenneympyrässä ja pysäyttää semmosen mäen päälle ja välillä piti aina muistaa pysähtyy valkosten viivojen kohalle. No se meni aika ookoo, mitä nyt vähän horjutti siinä korokkeen alussa ja taisin pikkasen ottaa jalalla siinä alussa tukee. Mut läpi se sit meni kummiskin.


Tästä se lähtee :D

Siellä sitä liikenneympyrässä mennään!

Mopo-osuus ohi!

Sit eikun oottaa vuoroo siihen auto-osuuteen. Se olikin sitten huomattavasti hankalampi. Ensinnäkin se auto oli automaattivaihteinen ja sellasella oon kerran elämässäni aiemmin ajanu. Mut ei se onneks vaikee ollu. Sithän täällä on vasemmanpuoleinen liikenne ja kuskin paikka on autossa oikeella ja esim. vilkut oikeella puolella (eli jos laittaa vasemmalta vilkun päälle, menee pyyhkijät päälle) Ihme kyllä en onnistunu kertaakaan laittaa pyyhkijöitä päälle. No sit jotenkin sen auton ulottuvuutta on paljon hankalampi arvioida kun istuu oikeella puolella, kun ei oo siihen tottunu. Eka piti ajaa 25 sentin päähän semmosen korokkeen reunasta. Mul ei tainnu se mennä ihan putkeen... taisin olla liian kaukana, mut kait ne sit katto vähän läpi sormien. Sit piti tehdä taskuparkkeeraus. Juu kyllä. Ja edellisen kerranhan oon sen tehny vuonna 97 kun olin Suomessa autokoulussa. Et sillä lailla! Mut kun ihmeen kaupalla se auto taittu ihan nätisti siihen törppöjen väliin. Olin ihan että täh?!? teinkö mä just taskuparkkeerauksen?!? Eikä törpöt ees kaatunu. Ja olin aikasta ylpee, koska aika monikaan ei siinä onnistunu ja osa hiissas kaarojensa kanssa siinä eestaas ja osalla meni niin pieleen, et ne komennettiin siitä pois. Seuraavaks piti ajaa semmoseen kapeeseen törppökujaan ja peruuttaa sieltä pois. Sekin meni ihan putkeen. Sen jälkeen sit piti ajaa se sama rata kun mopollakin, paitti ei tarvinnu niitä törppöjä pujotella. Se loppu olikin sit ihan selvää pässinlihaa.


Tuohon törppöjen väliin vaan taskuparkkeeraus, ja yleisöä riitti (siis paljon enemmän kun mitä tässä kuvassa näkyy)

Noh, mentiin sit toimistoon niitä kortteja maksamaan. Ne makso 160 bahtia, mopon vuokra oli 50 bahtia, auton 200 bahtia ja sit vielä piti maksaa valokuvat 220 bahtia eli koko lysti oli 630 bahtia, eli vajaa 16 euroa. Noh, kun sille tätsylle löin mun paprut kouraan, niin se sanookin et mun mopo-osuus ei menny läpi, vaikka se mies siellä radalla sano et meni. Onneks meidän yhteistyökumppanin edustaja tuli siihen ja sille asiaa ihmettelin ja se puhu niille jotain thaita ja sit lähettiin juoksee takas sinne radalle (kun se toimisto oli kait menossa jo kiinni tai jotain) hakee merkintöjä paperiin. Mentiin sinne ja sain merkinnät ja eikun takas. Sit ne otti meistä kuvat ja printtas meille kortit.


Jiihaa, tässä ne ajoluvat nyt on!!! Mahtavaa :)

Jihuu, nyt mulla on sit ajokortit! Toivon et tulee mahdollisimman monta ratsiaa vastaan, et saan voitonriemusena tota korttia sit esitellä poliisisedille :D Mut täytyy sanoo, et olin koko päivän ihan paniikissa ja suunnittelin jo ennen sitä auto-osuutta et jätän homman kesken, kun en mä täällä sitä autokorttia itse asiassa ees välttämättä tarvii. Mut onneks tuli sit tehtyä sekin. Noi kortit on nyt vuoden voimassa ja sit ne pitää uusia. Ei voi muuta sanoo, kun et onneks huomenna on vapaapäivä ja tänään saa vähän juhlia uusia kortteja :D Eiku kiitos ja morjens!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti