Tämän ammatin yksi suurimpia iloja on se, että saa syödä
ulkona hyvällä omalla tunnolla. Ensinnäkin pitää tietysti kartoittaa
paikkakunnan ravintolatarjontaa, jotta osaa suositella asiakkaille hyviä
paikkoja. Toiseksi, kun on hirveä kiire, ei kotona aina jaksa ja kerkiä ruokaa
laittaakaan. Ja esim. toimistolla ollessa on kätevä poiketa naapuriravintolaan
lounaalle. Riippuen työskentelymaasta, on asuntojen keittiöissäkin paljon
eroja. Thaimaassa asuin kaksi talvea hotellissa, jossa ainoat kodinkoneet
olivat vedenkeitin ja leivänpaahdin, sekä ekana talvena peräti mikroaaltouuni!
Näillä ei hirveästi ruokaa laiteta. Kämpillä tulikin syötyä lähinnä
paahtoleipää ja purkkinuudeleita. Mutta jälkimmäinen olikin mun suurta herkkua
(!!!), ja en koskaan kyllästynyt niihin. Kreikassa ollessa on varustus ollut jo
huomattavasti monipuolisempi. Mulla ollut liesi ja uuni. Olipa Kreetalla jopa
voileipägrilli. Kreikassa ollessa en ole kuitenkaan omistanut vedenkeitintä,
vaan vedet olen keittänyt kattilassa hellalla, eikä mikroakaan ole ollut, joten
ruuan lämmittäminen on tapahtunut aina pannulla liedellä. Samoin teen nyt
täällä Fuerteventuralla. Täällä meillä ei ole uunia, mutta toisaalta enpä ole
sitä montaa kertaa opasuran aikana käyttänyt. Kerran tein Kreetalla pizzaa ja
kerran Lefkaksella makaronilaatikkoa (josta tuli vahingossa chilillä
maustettua, kun en tarpeeks tarkkaan tutkinu sitä maustepussia, jota luulin
normaaliksi paprikamausteeksi...) Joka tapauksessa siis hieman Suomen kotia
rajoitetummat ovat ruoanlaittomahdollisuudet. Yleensä sitä tuleekin sit
kokkailtua lähinnä pastaa tai riisiä ja sille jotain kastiketta millon mistäkin
ainesosista. Leipä on tietty mun ikuinen suosikkini, vaikka sen syömistä pitäis
varmaan vähentää. Etenkin kun täällä tulee syötyä vaan vaaleeta leipää.
Mut tän postauksen idea ei ollut pelkästään kertoilla mun
omista kotikokkailuistani, vaikka sitä olen tällä kaudella harrastanut ehkä
enemmän kuin muilla kausilla, vaan kertoilla teille mun ravintolavinkit täältä
Corralejosta. Ulkona syöminen on täällä edullisempaa kuin Suomessa, ja täytyy
sanoa, että edullisempaa kuin Kreikassa. Esimerkiksi tuore kala ja merenelävät
eivät todellakaan ole täällä hinnan kiroissa. Tokihan täälläkin on
monenhintaista paikkaa, ja kalleimmat ovat meren rannassa, rantabulevardin
varrella olevat paikat. En todellakaan ole käynyt lähellekään kaikissa
ravintoloissa täällä ja näiden lisäksi on varmasti paljon muitakin hyviä, mut
nämä ravintolat ovat onnistuneet pääsemään mun suosioon syystä taikka toisesta.
Näissä kaikissa on myöskin omasta mielestäni suhteellisen hyvin
hinta-laatusuhde kohdallaan ja eivät ole kalleimmasta päästä olevia
ravintoloita.
Avenida
Jos alotetaan ravintolasta, joka on ehkä kaikista
paikallisin. Täältä saa tapaksia sekä paikallista ruokaa, vaikkapa kalaa.
Hinnat ovat edulliset ja annokset tosi isot. Ravintola sijaitsee vanhan
kaupungin laitamilla Calle Pizarro -kadulla, hieman syrjässä varsinaiselta turistialueelta ja siksipä
se onkin myös kovasti paikallisten suosiossa. Toki ravintolassa käy ulkomaalaisiakin.
Kannattaa mennä jo alkuillasta, sillä myöhemmin ei enää varmasti saa pöytää
ilman odotusta. Ravintola on joka ilta täynnä ja baarin puolella notkuu väkeä
jonottamassa pöytiin. Ravintolaan käy ainoastaan käteinen.
La Luna
Tämä on päässyt suosikkilistalleni ehkä siksi, että se
sijaitsee lähellä toimistotilaamme ja monesti toimistolta tulee piipahdettua tänne
lounaalle. Yksi tarjoilijoista tietää jo kysyä minulta, että otanko kenties
agua con gas, eli hiilihapollista vettä (sitä juon nimittäin aina). Mutta enhän
toki ravintolassa kävisi, jos se ei olisi hyvä. Ensinnäkin ravintolassa on tosi
laaja ruokalista. On kevyttä lounaspurtavaa kuten leipiä ja munakkaita,
tapaksia, paikallisia ruokia lihasta ja kalasta, pastaa, pizzaa ja ihania
jälkkäreitä (joita aina vitriinistä kuolaan, mutta kun annokset ovat niin
isoja, niin ei ole kertaakaan pystynyt enää jälkkäriä ottamaan). Pizzat ovat
myöskin hyvät tässä paikassa, etenkin suosikkini pizza Canaria, jossa on
vuohenjuustoa ja valkosipulia (tosin joskus sitä on vähän liikaa...) La Luna
sijaitsee rantakadun Paseo Maritimon varrella, satamasta vielä hieman pohjoiseen päin kohti
niemen kärkeä. Palvelu on hyvää ja ystävällistä tässä paikassa ja ennen kaikkea
ruoka hyvää!
Bombay Masala
Tässä ihanassa pienessä intialaispaikassa on tullut käytyä
pari kertaa. Henkilökunta on intialaista ja etenkin vanha rouva on todella
herttainen. Hinnalla ei ole pilattu tämäkään paikka. Paikka sijaitsee
musiikkiaukiolta hieman sivuun. Alkuun tuodaan aina rapeaa ohutta ”leipää” (en
tiedä tämän virallista nimeä) erilaisilla kastikkeilla, joista yksi on hieman
tulisempaa ja siitä tarjoilija aina varoittaa. Kannattaa ehdottomasti tilata
naanleipää, vaikkapa valkosipulilla tai juustotäytteellä.
Bombay Masala sijaitsee musiikkiaukion laitamilla |
![]() |
Bombay Masalan kastikkeita |
La Cantina Mexicana
Pääkadun (Avenida Nuestra Señora del Carmen) varrella Plaza-keskuksessa sijaitsee tämä tex-mex
ravintola, jota pyörittävät aasialaiset. Oikeastaan se on itselleni yksi paikan
viehätystä. Olemme Kanarialla, paikassa on meksikolaistyylinen sisustus ja
henkilökunta puhuu keskenään kiinaa. Ja yksi tarjoilijoista ei ilmeisesti ollut
kiinalainen vaikka selkeästi aasialainen oli hänkin, joten hänen kanssaan muut
puhuivat espanjaa. Tämä on siis ”meksikolaisravintola” tai paremminkin tex-mex,
eli Texasin meksikolaisruokaa. Meksikossa oleskellut kollegani nimittäin sanoi,
ettei tämä ruoka ole meksikolaista nähnytkään. Tosin ei ole kuulemma myöskään
Suomen tex-mex ravintoloiden. Cantinan ruokalistalla ovat mm. burrito, quesada,
enchilada, fajita jne. sekä lisäksi kala- ja liharuokia. Alkupalaksi voi tilata
vaikka nachoja quacamole-kastikkeella. Meksikolaista tai ei, ruoka on hyvää J
La Cantina Mexicana sijaitsee Plaza-ravintolakeskuksessa pääkadun varrella |
![]() |
Burrito marisco eli vehnätortilla täytettynä merenelävillä |
Asia Garden
Minun ruokapaikkasuositukseni päättyvät tietystikin
aasialaiseen. Tämän paikan listalla on mm. kiinalaisia ja thaimaalaisia
ruokalajeja. Jonkun verran myös muuta aasialaista. Itse olen tietysti
keskittynyt thaimaalaisiin ja tästä paikasta saa thaimaalaista ruokaa niin
lähelle originaalisti valmistettuna kuin se täällä Kanarialla on mahdollista.
Tietystikään täältä ei saa ihan samoja raaka-aineita, joten täysin autenttista
ruoka ei ole. Mutta antaa kuitenkin vähän lohduketta, kun pahin thairuokaikävä
iskee. Olen kokeillut green currya ja pad thaita tässä paikassa, eli tilasin
rohkeasti omia thairuokasuosikkejani. Eivät ne ihan täysin vastanneet sitä,
mitä Thaimaassa olen saanut, mutta etenkin green curry oli kyllä hyvää. Pad
thaita en itse syö koskaan ilman chilirouhetta ja sitä ei Asia Gardenista saa.
Joten jouduin tyytymään miedompaan versioon. Aion kyllä käydä vielä
kokeilemassa muitakin curreja. Asia Garden sijaitsee aivan pääkadun varrella näkyvällä paikalla.
Suomalaista ruokaa täältä Fuerteventuralta ei saa. Lumi-kahvilasta,
joka on Las Palmeras –ostoskeskuksen yläkerran terassilla, saa Juhlamokkaa ja
korvapuusteja. Nyt tänne on avattu vanhaan kaupunkiin tanskalainen ravintola Ugly Duckling (ruma ankanpoikanen), mutta en ole
vielä käynyt. Siellä näytti olevan aika suppea ruokalista, vain muutamia
vaihtoehtoja. Joka tapauksessa tässäpä nämä minun tähän asti löytämäni
suosikkipaikat. Täytyy päivitellä listaa, jos ja kun uusia suosikkeja
muodostuu!
![]() |
Itsenäisyyspäivän korvapuusti ja lasillinen skumppaa Lumi-kahvilassa |
Löysinpä supermarketista Wasan hapankorppuja! |
Tervetuloa kokeilemaan tänne Corralejoon näitä ja monia
muita ravintoloita! Eipä siis muuta kuin hyvää ruokahalua, buen provezzo!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti