2011-11-02

What really matters is what happens in us, not to us.

Viime aikoina olen päättänyt keskittyä positiiviseen asenteeseen. Otsikkoon lainasin James Kennedyn ajatusta, jonka luin tänään Positiivareitten Ajatusten aamiaisesta. Tuo on siinä mielessä hyvinkin järkevä ajatus, sillä emme juurikaan voi vaikuttaa siihen mitä meille tapahtuu, joten miksi sillä pitäisi olla niin suuri merkitys? Tärkeämpää on se, miten tuo tapahtuma vaikuttaa meihin ja mitä se saa meissä tapahtumaan. Tähän samaan liittyen olen lukenut viime aikoina muitakin ajatuksia. Läheltä liippaa se, että emme voi muuttaa sitä mitä meille tapahtuu, ainoastaan sen miten asennoidumme siihen. Olenkin jo aikoja sitten ottanut henkilökohtaiseksi motokseni juuri Positiivareilta lainatun tunnuslauseen: Asenne ratkaisee. Aina. Tämä tulee ihan varmasti olemaan kaiken kulmakivi myös tulevassa työssäni. Tunteet ovat kuitenkin välillä hallitsemattomia ja niitä on vaikea muuttaa, kun ne saavat vallan. Uskon kuitenkin, että positiivisilla ajatuksilla on suuri voima, ja mitä enemmän ajattelemme positiivisesti, sitä enemmän alamme uskoa näihin ajatuksiin. Ja kun uskomme niihin, niistä tulee meille todellisuutta. Uskon siis vakaasti, että ajatukset muuttavat maailmaa :)

Viime päivinä luin myöskin seuraavan ajatuksen jossain netissä: Mitä enemmän olen oppinut tuntemaan itseni, sitä vähemmän minulle merkitsee, mitä muut ajattelevat minusta. Pysähdyin ajattelemaan tätä. Miksi välitämme niin paljon siitä, mitä muut meistä ajattelevat? Itsehän kuitenkin tunnemme itsemme parhaiten. Vai tunnemmeko? Välillä sitä vaan saa niin ristiriitaista palautetta siitä, millainen itse on, että se pistää miettimään, että millainen todellisuudessa olen. Haluan pyrkiä siihen, että olen hyvä ihminen. Haluan olla epäitsekäs ja antaa muille ihmisille. Koska uskon siihen, että mitä enemmän annamme, sitä enemmän saamme. If giving makes you happy, the more you give, the more you get :)

Nyt alkaa Paratiisi, eli suuntaan television ääreen ja sen jälkeen nukkumaan. Toivottelen jo teille kaikille oikein mukavaa ja positiivista huomispäivää!


Today at work

1 kommentti:

  1. Minähän olen jo vuosia noudattanut näitä Matti Nykäsen laulun sanoja "paras antaa niille jotakin puhuttavaa kun ei niillä muuta tekemistä oo" eli tulkitsen tuon niin että en todella välitä,mitä puhuvat,kun vaan itse tiedän mitä teen.Valitettavasti niin monien ihmisten tekoja määrää se mitä muut ihmiset siitä ajattelevat!!
    Ja rohkea pitää olla-mitään ei tapahdu jos vaan kädet ristissä kotona odottaa.

    VastaaPoista