2012-03-25

Thaimaalainen yrttihöyrysauna


Jo pitkän aikaa meillä on työkavereitten kanssa ollut suunnitteilla käynti thaimaalaisessa yrttisaunassa, mutta vasta muutama viikko sitten saatiin se toteutuksen asteelle. Loppujen lopuksi saimme kokoon 6 hengen porukan ja suunnistimme kohti Chalongia. Siellä on useampiakin saunapaikkoja, mutta tällä kertaa valitsimme kohteeksi suomalaisen Skiffer-ravintolan vieressä olevan saunan, joka sijaitsee ihan lähellä Chalongin liikenneympyrää sekä Chalongin satamaa. Saimme tilataksin 1200 bahtilla edestakaisin (Patong-Karon-Chalong) ja sovimme paluuajaksi puoli kymmenen.

Saunalla olimme aluksi vähän ihmeissämme, kun emme tienneet miten siellä kuuluisia toimia. Onneksi eräs suomalainen ”tutuntuttu” sattui olemaan paikan päällä ja antoi meille hieman opastusta. Saunalta sai korin, missä oli pyyhe ja saronki. Sit käytiin vaihtamassa sarongit päälle (sinne alle voi jättää uikkarit, jos haluaa, muttei ole pakko) suihkukopissa, kun mitään erillisiä pukukoppeja siellä ei ollut. Jääkaapista sai hakea juomia ihan itse, ja he luottavat, että jokainen kertoo lopuksi, mitä on ottanut ja maksaa juomansa. Aika hyvin asiakkaisiinsa luottavat!
Siellä olisi ollut lukollisia lokeroita arvotavaroille, mutta me päätettiin sit pitää kamat pöydässä ja käytiin saunomassa aina vuorotellen. Sauna on siis höyrysauna, ja siellä oli höyryä niin paljon ettei siellä kovin hyvin nähnyt mitään. Saunassa on myös yrttien tuoksua. Sekä miehet että naiset käyvät samassa saunassa yhtä aikaa, kaikilla sarongit päällä. Ja ennen ja jälkeen saunan voi käydä suihkussa, joka on avoin tila saunan vieressä, joten siinäkin käydään sarongit päällä. Koko saunomisepisodin päätteeksi voi käydä peseytymässä lukittavissa suihkukopeissa.

Reippaita saunojia sarongeissaan :)

Siellä me sitten vuoronperään saunottiin, suihkuteltiin ja istuttiin juomassa kylmiä juomia. Saunassa oli aika kuuma, joten ei siellä kovin pitkää aikaa aina kerralla jaksanut istuakaan. Saunalla oli aika hyvin porukkaa, mutta ei siellä kuitenkaan ahdasta tullut. Saunan yhteydessä olis myös voinut ottaa hierontoja, mut ne jätettiin väliin tällä kertaa.

Saunalla aika meni vikkelään ja siirrettiin lähtöaikaa puolella tunnilla eteenpäin. Saunan jälkeen mentiin sit viereiseen Skiffer-ravintolaan syömään. Kati söi pizzaa eka kertaa elämässään :D Thairuoat olivat siellä aika tulisia, tulisempia kun täällä turistialueilla. Ruokailukin sit vähän venyi ja paukkui (johtui ehkä osittain aika hitaahkosta palvelusta...), joten jouduttiin vielä kerran siirtämään lähtöaikaa puolella tunnilla. Kuskikin jo vähän naureskeli, et koittakaa jo päättää :D

Ruoka maistui saunan päätteeksi Skifferissä

Mut täytyy sanoa, et oli kyllä rentouttava kokemus, ja oli mukava käydä saunassa noin neljän kuukauden tauon jälkeen vaikkakaan se nyt ei ihan perinteinen suomalainen sauna ollutkaan. Mietittiin heti, että tämä pitää kyllä ottaa vielä uusiksi!

2 kommenttia:

  1. Olipas teillä idyllinen ja raukean leppoisa hemmottelupäivä <3 Melkein muutun kateudesta vihertäväksi, mutta en aivan. ;) Sen verran täytyy sanoa, että täällä Briteissäkin alkaa jo kevät tehdä tuloaan ja on tullut otettua aurinkoa rannalla harva se päivä. :) Kullakin maalla omat nautintonsa.

    Pakko kysyä; oliko thaimaalainen sauna verrattavissa perinteiseen suomalaiseen? En voi kuvitellakaan, että mikään maailman sauna vetäisi vertoja kesämökille Suomessa järven rannalla. Juhannus, sauna ja grilli. <3 Ah so. Mutta thai-yrtti-meininki olisi kyllä kokeilunarvoinen elämys. Itse kävin thai-hieronnassa ollessani töissä Thaimaan suunnalla ja voin sanoa, että oli kyllä aika erilainen kokemus kuin thai-hieronta Suomessa :O Aasiassa kyllä taidetaan hyvinvointiin ja terveyteen tähtäävät poppakonstit laidasta laitaan.

    Nauratti lukea tuosta henkilökunnan luottavaisuudesta: voisin hyvin kuvitella suomalaisen seurueen, joka juo kaapit tyhjiksi eikä ilmoita juoneensa mitään xD Suomalaiset matkaajat tuppaavat olemaan "mistään ei makseta ja kaikki otetaan mukaan, mikä irti lähtee" -periaatteella varustettua porukkaa. Heh. Näkeehän sen jo laivan buffetissa, jossa syödään itsemme sairaiksi, koska "tästä on maksettu." xD

    Rehellisesti sanoen; kyllä vähän alkoi kaihertaa, etten ole Thaimaassa viettämässä leppoisaa sauna-ruokailu-iltaa tämän tuskaisen yliopisto-opiskelun sijaan. Hörppään mustaa kahvia (kämppis oli juonut mun maidot) ja jatkan diagrammien vääntämistä, että joskus pääsisin pääsiäislomalle xD Nauttikaa te nyt siellä sitten, argh.

    VastaaPoista
  2. Moikka Maria, ja kiitos kommenteista :) Suurin ero tuossa saunassa oli se, että se oli höyrysauna, ja siellä ei siis ollut mitään kiuasta, mihin olisi vettä heitetty. Ja siellä oli tosiaan se yrttien tuoksu. Aika kuuma saunassa kyllä oli, eli ei siellä pystynyt kauaa aina kerrallaan istumaan. Ja sit tosiaan se oli erona et siellä ollaan ne sarongit päällä. Mut oikeen mukava kokemus se oli. Tais tosin jäädä ainooksi saunomiskerraksi tällä kaudella, ellei nyt sit vielä innostu tässä lähtemään tän viimesen reilun viikon aikana. Tsemppiä sulle sinne opintoihin! :)

    VastaaPoista