2012-07-19

Road trip to Preveli!

Viime lauantaina mulla ja mun kämppiksellä Mervillä oli vapaapäivä. Yhet asiakkaat oli mulle jo kauan aikaa sitten kehuneet, että Prevelin palmuranta on hieno paikka. Jostain se idea sit lähti, et vuokrataan Europcarilta auto ja huristellaan vapaapäivänä sinne. Molemmat oltiin kyl viikolla kipeinä, et näytti jo uhkaavasti siltä et reissu peruuntuu, mut kun perjantaina oli jo huomattavasti parempi olo, niin kämppis soitti Europcarille ja varas meille auton.


Lauantaina puol ysiltä aamulla lähettiin sit Europcarille autoo hakemaan. Saatiin hieno valkonen turbonuoli (=Nissan Micra) allemme ja road trip alkoi! Aamulla todettiin, että taas on oppaat lähössä liikenteeseen. Meil ei ollu juuri mitään hajua koko paikasta, saatikka siitä missä se sijaitsee ja mistä kautta sinne pitäisi ajaa. Ja että missä se palmuranta siel on. Mervi sit katteli vähän netistä ja sielt jo selvis et pitäs ajella Prevelin luostarille päin ja et sieltä menis joku polku rantaan. Vielä Europcarin mieheltäkin kyseltiin neuvoa ja vastaavanlaiset tiedot saatiin.

Meidän turbokaara Armenin leipomon pihassa
Sit ei kun matkaan! Meillä oli varusteena biitsikamat, paljon juomaa ja tietty hyvää musaa autoon, joten matkan aikana autossa raikas mm. Mihalis Hatzigiannis, Adele ja Despina Vandi. Minä olin kuskina (heh, paras kuski tulikin valittua :D) ja Mervi kartturina. Suunnattiin ekana kansallistielle ja sitä pitkin itään kohti Rethymnonia. Retyn kohdalta piti kääntyy etelään päin kohti Armenin kylää. Tietty kateltiin viitoist vaan Armenia, mut kun semmosta ei alkanu näkyä, ni Mervi kartturina totes, et varmaan pitäs alkaa jo kääntyä ja minähän sit käännyin. Tienviitassa luki Spili. Ja kyllä - kartturi oli oikeassa, se oli juuri oikea tienhaara!

Armenin kylässä pidettiin eka pysähdys, käytiin paikallisesta leipomosta hakemassa pinaattirullapiiraat (vai mitä le ovatkaan) aamupalaks. Sit taas jatkettiin matkaa ja sit alko näkymäänki Preveli monastery -viittoja, joita seuraamalla alettiin lähestymään etelärannikkoa. Sit ajettiin tosi hienon Kourtaliotikon rotkon läpi. Siin oli pakko pysähtyy ottaa kuvai, mut eihän noi rotkot ikinä näytä kuvis niin hienoilta ku mitä luonnossa.Kourtaliotikon rotko
Kun lähestyttiin rantaa ni tie vaan muuttu kapeemmaks ja kulki vuoren rinteellä eikä ollu ees mitään kaidetta. Ja sit lopulta tuli kyltti, mis luki et palm beach. Perillä! Eikä ajettu kertaakaan ees harhaan! Mut tästä alkoki sit meidän matkan voimainponnistus. Nimittäin parkkipaikka oli ylhäällä rinteellä ja alas meni polku, mis oli varmaan ainaki tuhat porrasta (no okei, ei oikeesti niin montaa, mut siinä melkein 40 asteen helteessä se tuntu siltä, ja tieto et samaa reittiä on tultava takas, lisäs vielä tuskaa :D) Parkkipaikal ei ollu ees vielä maksunkerääjät paikalla sillon aamuyhentoista aikaa, kun rannalle saavuttiin (ilmeisesti parkkipaikka ois oikeesti maksullinen).


Kyltti rannalle - perille löydetty!

Sit ei kun vaan laskeutumaan portaita alas. Täytyy sanoo, et itse ranta ei ollu mikään kauheen kummonen ja hiekka oli semmosta harmaata. Rannalla oli yks rantaravintola, mistä sai ruokaa ja juomaa. Laitettiin sit alustat ja pyyhkeet puun alle varjoon ja alettiin löhöömään. Aateltiin, et eihän täs varjossa tarvii ees aurinkorasvaa... no okei, laitettii me sit vähän kuiteskin. Rannalla tuuli kyl mukavasti, et ei ollu liian kuuma. Rannalta lähti joki, jonka varrella kasvo palmuja. Se oli ihan hieno, mut varmaan aikasemmin kesällä/keväällä ois ollu vehreämpi paikka. Nyt alko luonto jo vähän olla kuivunutta. Joessa oli ihanan kylmää vettä ja siinä oli kiva vähän kahlata ja vilvoittaa jalkoja.


Ylhäältä avautuivat upeat näköalat...
.... mutta tie alas (ja etenkin takaisin ylös) oli tuskien taival auringonpahteessa 
Prevelin ranta
Palmumetsän keskellä virtaa joki ja joen vartta kulkee polku

Muutaman tunnin löhöilyn jälkeen lähettiin kapuamaan rappuja ylös ja meinattii kuolla helteeseen. Mun vesipullokin oli ihan lämmenny, mut pakko oli hörppiä sitä kuumaa vettä ja huilata aina vähän väliä. Päästiin kuin päästiinkin lopulta ylös ja sit ei kun autoon ja ilmastointi täysille :D Päätetiin käydä syömässä jossain läheisessä Prevelin tavernassa ja löydettiinkin taverna nimeltä Preveli, kas kun omaperäistä! Mä tilasin spaghettia anthotyro-juustolla. Tarjoilija sano, et siinä kestäs vähän kauemmin, mut meillähän ei ollu kiire, joten.... kohta näin kun ravintolan mies meni jonnekin ja tulee kohta takas kattila ja spagettipussi kädessä... :D

Takas ajellessa päätettiin et kun aikaa on, ni mennään käymään Rethymnonissa. Siel seurailtiin satamaan johtavia kylttejä ja ajettiin Fortezza-linnotuksen kuvetta ja tultiin ihan sataman lähelle ja sinne saatiin auto parkkiin. Mentiin istumaan yhteen kahvilaan venetsialaiseen satamaan. Siin otettiin vähän virvoketta ja sit lähettii taas ajelee ja ettii reittiä kohti kansallistietä. No se löytykin helposti. Ja kansallistietä pitkin matka takas sujui joutuisasti ja radiosta vaan poppi soimaan ja auto sen kun hytky, kun me vähän "jorattiin"... (vastaantulijoille jotain hupia) :)

Rethymnonin satama

Sellanen oli meidän road trip. Mukava päivä ja etenkin kiva oli kruisailla vähän etempänä ja katsella uusia maisemia ja paikkoja. Ylihuomenna mul ois taas vapaata, mietin täs et mihinkähän sillon lähtis?! Oon kyl vähän suunnitellu et jos ottas ihan bussin alle ja suuntais Rethymnoniin koko päiväks. Mä tykkään ajella autolla, mut en yksinäni ja Retyyn pääseen ihan kätsysti myös paikallisbussilla ihan siihen vanhan kaupungin kupeeseen.


Ai niin ja ups! Mä oon täl viikol sortunu vähän shoppailee... maanantaina oli lento 2h myöhässä ja mentiin lentokentän henkilökunnan tax free myymälään, mistä lähti mukaan Estee Lauderin puuteri ja Escadan kesätuoksu. Ja sit toissapäivänä mul oli päiväl useempi tunti vapaata (historiallista!) ja mun oli tarkotus mennä Jumboon ostaa superliimaa, jotta saan liimattuu mun yhet kengät ja sit eksyinki matkan varrel kiinalaisten pitämään JYD-vaatekauppaan. No sieltä tuli ostettuu yhtä sun toista ja kerkisin mä pikasesti viel Jumboonkin, mistä liiman lisäks tarttu mukaan vähän muutakin. Siis ihan tarpeellista vaan! :) Täytyy laittaa kuvii mun shoppailuista kuhan kerkiän taas!

Eikun mukavaa päivää kaikille ja terveisiä sinne kylmään ja sateiseen Suomeen täältä helteiseltä Kreetan saarelta!

4 kommenttia:

 1. Kyllä tässä on lämpöä ja aurinkoa kaipailtu n.12-13 asteen sadesäässä!

  VastaaPoista
 2. Blogiaso oon seuraillut ja odotellutkin päivityksiä kuumeisesti.
  Nyt juuri eilen Turkista 3 viikon lomalta palasin ja blogit tarkisitin.Kiva lukea tällä kertaa noita Kreeta juttuja.
  Kiinnostaisi mitä säätä tällä viikolla siellä on? Ja vielä uteliaana kiinnostunut tosta kun kirjoitit lentokentän henkilökunnan tax freestä eli paljonko halvempaa teille on ostokset siellä?Kato stalosiin oli meidänkin perheellä tarkoitus tänä kesänä tulla lomalle,mutta sit valittiin taas Turkki.
  Ensi kesänä olisi nyt sit vakaa ajatus tullaa Kato Stalosiin.
  Minkä hotellin kohdalla olisi parhaat uimarannat mielestäsi ei olla tulossa huippuhotelliin/hh.esim.tyyliin Giannarakis beach???

  VastaaPoista
 3. Hei Kesä! Escadan kesätuoksuja oli tänä vuonna kolme!!! Järkytyin ihan, mutta niistä kolmesta miun tämän kesän tuoksuksi tuli Island Kiss. Ja vielä on kesää jäljellä - vissiin vielä helteitäkin tulossa tänne Suomeenkin.

  VastaaPoista
 4. Täällä on ollut nyt tosi lämmintä, lämpötilat kieppuneet siinä 35 asteen tuntumassa päivisin ja 25 asteessa öisin. Hanian kentältä saadaan 10% henkilökunta-alennus. Lomakylien kohdalla parhaat rannat on Agia Marinan alueella. Plataniaksessa ja Kato Stalosissakin ok, mut esim. Malemen ranta on kivikkoranta. Meidän hotelleista esim. Alexia on ihan rannan ääressä Agia Marinassa. Giannarakis on myös ihan kiva huoneistohotelli ja sijaitsee ihan rannalla.
  Milla: En tiennytkään, että Escadan kesätuoksuja on kolme! Se mikä mulla on, tais olla nimeltään joku Taj Sunset, jos en ihan väärin muista... semmonen oranssi pullo joka tapauksessa.

  VastaaPoista