2013-02-24

Hupsista keikkaa, nurin mentiin...!


Pitihän sen tämäkin sitten sattua. Mopo-onnettomuus. Eikös sitä sanota, et ei oo täysin kokenut Thaimaata, jos ei oo ollu mopokolarissa. Ehkä vähän liioteltua, mut kuvastaa sitä, et nää onnettomuudet on täällä tosi yleisiä ja niitä sattuu harva se päivä.

Mulla oli siis viime keskiviikkona vapaapäivä. Oltiin jo työkaverin kanssa puhuttu, et lähetään biitsille. Nooh, lähettiinki ajelee. Mä sit ajelin eellä ja kaveri perässä, ja yhessä vaiheessa sit hiljensin vauhtii ja tarkotus oli kysästä, et mentäskö yhelle rannalle. Samalla sit kattoin sivulle ja siinä sitä sitte mentiinki... Nimittäin meni mopon rengas pois asfaltin puolelta sinne hiekan puolelle ja siinä oli vielä vähän koroketta asfaltin ja pientareen välissä. Kaaduin ja mopo meni ojan puolelle ja ite lensin asfalttiin. Käsi ja polvi siinä ensimmäisenä otti vastaan. Tuli lähinnä pintanaarmuja, joista tuli ihan vähän verta. Tien toisella puolella oli jotain paikallisii ”puutarhureita”, jotka oli siistimässä tienvierustoja ja leikkaamassa rehottavia puita ja puskia. Taisvat olla tien varressa lounastauolla. Sieltä sit heti juoksivat apuun ja mopoo nostaman pystyyn ja kattomaan tarviiko apua. No ittekin pääsin sieltä tolpilleni ja soitinki yhelle lekurille joka neuvo, mis on lähin ensiapu. Muitaki ohiajavia siihen pysähty kysymään, et tarviiko apua ja varmistelivat, et voinko varmasti nyt lähtee ajamaan. Mut vakuuttelin, et kaikki ookoo ja eiku mopon selkään ja ajamaan ensiapuun. Tuurilla se oliki ihan vähän matkan päässä. Eli jos ajaa nurin, ni se kannattaa tehä lähellä ensiapuasemaa. Siellä sit putsasvat haavat ja laittovat polven päälle sideharson teipillä kiinni. Käden haavaan eivät laittaneet mitään. Sanovat, et illalla voin itte puhdistaa ne haavat ja jättää avoimeksi...

Ensiavussa putsasivat ja laittovat siteen, makso 100 thb eli 2,5 €

No, biitsille meneminen ei ehkä ollu enää kovin hyvä idea (eipä järkee lähtee hautoo niitä haavoja sinne aurinkoon), ni päivän suunnitelma meniki sit uusiks. Kaveri ehotti, et mennään käymään Phuket Pearl -helmiliikkeessä, jossa käyään aina yhellä meiän retkellä. Sillon ei kummiskaan itte kerkiä ruveta mitään shoppailemaan, ja olin jo ittekin ajatellu, et pitäs mennä sinne joku kerta ajan kanssa, ku oon vaan hulluna noihin helmikoruihin. Ja olin aatellu, et kyl mun pitäs vihdosta viimein saada ihan aitoja helmiä. Siitä tuliki sitte kallis reissu :D Mukaan tarttu sormus ja rannekoru. Tai no, ne jäi kyl sinne vielä pienennettäviks, ku mul on nii kapee ranne ja sormet, et nehän oli mulle ihan liian isoja. Hain ne sieltä sit myöhemmin, ja oih ja voih, on ne vaan niin hienot! J

Mun uuet porvarikorut :D

Sitte seuraavaks päätettiin mennä kahvilaan lounaalle. Tos Khao Lakin keskustassa on yks aivan ihana kahvila nimeltä Café Kantary. Sieltä saa kaikkia ihania juomia ja kreppejä ja vaikka mitä herkkuja. Ostin sieltä jo aikasemin semmosii pikkuleipiä ja söin niitä yks ilta niin monta,et vatsaan sattu! Nyt päätin kokeilla juomaa nimeltä Green Tea Cream Frappe. Se näyttää terveelliseltä, jos ei kermavaahtokerrosta oteta lukuun, mut terveellisyys on siitä kaukana... Nimittäin se maistu ihan kermalle. No okei, se oli tyyliin vihreetä kermaa koko juoma :D Sen kanssa söin tosi hyvää pinaattijustokreppiä, nam!

Green Tea Cream Frappe & Italian Soda @ Café Kantary

Hemmottelupäivä sen kun jatku ja seuraavaks mentii laitattaa meiän kynnet Phu Ping -kauneussalonkiin. Mä laitatin sekä jalat että kädet. Ja siel salongis se tyttö osaa kyl asiansa. Tuli ihan ylihienot! Ja sen jälkeen vielä kadun toiselle puolelle Lampan-hierontapaikkaan hierontaan. Nyt en oikee voinu siteiden takia mitää thaihierontaa ottaa, ni otin päähieronnan. Sekin oli ihan mukava, mut ei oo kyllä kunnollisen thaihieronnan voittanutta. Se on kyllä oikeesti paras hierontamuoto. Ainaki mä tykkään ja etenkin sillon, kun hieroja osaa asiansa. Mä nimittäin inhoon sellasta hissutteluhierontaa. Siinä hommassa pitää olla kunnon ote ja sen pitää tuntuakin jossain. Mitä enemmän sattuu ja mitä enemmän nikamat rutisee, sitä enemmän mä nautin :D Oon varmaan joku sadomasokisti...

Hienot! Ja makso 300 thb eli vajaa 8 €

Mut joo tuli sit vähän erilainen vapaapäivä kun mitä oli suunniteltu, mut täytyy sanoo et ei yhtään hassumpi! Rahaa tietty palo vähän enempi kun mitä ois rannalla makoillessa menny, mut kaikki oli kyl hinnan väärttejä.
Illalla sit päätin lähtee viel klinikalle, jota suositellaan asiakkaillekin. Halusin näyttää siellä vielä haavoja ja puhdistuttaa ne uudelleen ja saada vähän parempia hoito-ohjeita. Lääkäri sanokin, et hyvä kun tulin. Laittovat semmoset rakkolaastarii muistuttavat ”tarrat” noihin haavoihin ja siteet päälle. Seuraavana iltana piti mennä tarkistuttaa, et ne on ok. Ja viis päivää näitä pitäs nyt pitää, eli tiistaina meen sinne seuraavan kerran, ja jos kaikki on ok, ni saan nää siteet sit pois. Oon syöny nyt antibiootteja kans ihan siltä varalta, et jos bakteereita ois menny haavoihin, ni ne ei tulehtus. Näissä lämpötiloissa ja kosteusoloissa pienetkin haavat voi olla vakavia, jos ei niitä kunnolla hoideta, koska ne tulehtuu niin helposti.

Nyt on polvi kunnon paketissa...
... ja samaten käsi!
Ihanan värisiä antibiootteja :)

Täytyy vielä sekin sanoo, et mehän ei kylläkään suositella täällä edes mopon tai skootterin vuokrausta. Syykin on selvä, eli vakuutuksia ei niissä ole ja kolareita sattuu. Tietkin on kuoppasia ja vielä vasemmanpuoleinen liikenne. Ja etenkin jos asfaltilla on hiekkaa, niin sillon mopo lähtee helposti lapasesta. Mut jos nyt välttämättä pitää lähtee mopoilemaan, niin ehottomoasti KYPÄRÄT PÄÄHÄN! Lakikin sen jo määrää, mut paikallisethan niitä ei juurikaan käytä. Tai eivät ainakaan ajattele, et se olis turvallisuuden takia tarpeellista. Käyttävät vaan siksi, et eivät sais sakkoja. Eli kypärät on täällä poliiseja varten ja monesti ovat mopon etukorissa tai käsivarrella roikkumassa, kun ajetaan. Sit jos tiedetään jossain olevan ratsian, niin siitä ohi ajettaessa laitetaan kypärä päähän ja kun on ohi ajettu, niin taas kypärä pois. Uskokaa tai älkää, mut tää on totta ja oon omin silmin todistanu. Sama myös autoillessa turvavöiden kanssa. Mut mä voin sanoo, et kypärä pelasti mun pään ja naaman. Ne naarmut, mitkä nyt on mun kypärän visiirissä, oisvat olleet mun naamassa ja ties vaikka ois ollu vakavampaakin kun pelkkiä naarmuja. Täällä näkee polvia ja käsiä tosi paljon paketoituina ja etenkin just ulkomaalaisilla. Johtuu monesti siitä, kun kokemattomana lähetään mopolla huristelemaan. Toki paikallisillekin kolareita sattuu ja monilla on mopokolarin jälkiä, etenkin just polvissa. Nyt se on sitten kokeiltu itekin, ja onni onnettomuudessa, et selvisin lähinnä pelkällä säikähyksellä ja melko lievillä vammoilla.

Sekin selvis tässä hötäkässä, et täällä kyl apua saa, kun sitä tarvii ja vaik ei edes tarviiskaan. Kaikki on heti huolehtimassa ja auttamassa. Kaikki tutut ja tuntemattomat, siis nimenomaan paikalliset, kyselee koko ajan, et mitä mulle on sattunu ja osottavat myötätuntoa. Meidän paikallisen yhteistyökumppanin edustaja kun näki mut, niin kauhistu ja rupes ihan vaahtoo mulle, et miks en mä soittanu sitä apuun. Ja tänään kun menin hakee yhestä hotellista asiakkaita kotimatkalle ja siitä päätien varresta on pikkunen kävelymatka hotellin respaan, ni paikallisopas oli soittanu hotellin auton hakemaan mut. Siis vaikka mä pystyn ihan hyvin kävelemään, eikä mul oo enää ees mitään kipuja tossa jalassa!! Lentokentälläki monet paikallisoppaat (meidän omat ja toisenkin firman) kyseli mitä on tapahtunu, samaten laukkuauton kuljettajat, ja mihin ikinä hotelliin tai ravintolaan meen niin saan myötätuntosia katseita osakseni ja myös kyselyitä. Asiakkaatkin on jonkun verran kyselly, etenkin sellaset, joitten kanssa oon ollu tekemisissä. Eli on tää ihana tunne, et apua on tosiaankin tässä maailmassa tarjolla, ja ihan vielä pyyteetöntä sellasta. Sitä ihka oikeaa aitoa auttamisenhalua <3

Eikun turvallista tulevaa viikkoa kaikille! J

5 kommenttia:

  1. Sinulle myös turvallista mopoilua ja muutenkin turvallista loppu aikaa siellä!

    VastaaPoista
  2. Pikaista paranemista ja ajele varovasti tästä eteenpäin=)
    Kynsien laitosta kysyisin eli laitettiinko sulle ihan rakennekynnet vai ovatko noi omasi eli 8€ maksoi siis mikä??kynsien koristelu ja lakkausko?
    Nätisti on tehty,hyvää jälkeä on.
    Jos noi sun omat kynnet,niin mitä maksaa rakennekynsien laitto,tiedätkö?Millaisia ilmoja siellä nyt,onko aurinkoista.puolipilvistä,sateleeko välillä,lämpötila?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on ihan mun omat kynnet. Täällä normaali manikyyri maksaa 200 thb eli n. 5 euroa ja sit näillä koristeluilla 300 thb eli noin 7,5 euroa. Mut täällä manikyyri on lähinnäkin vaan kynsihoito, eli käsiä siinä ei muuten sen kummemmin hoideta. Samassa paikassa geelikynnet maksaa 1500 thb eli n. 38 euroa. Ja työn jälki oli sekin ihan laadukasta.
      Tänään on Khao Lakissa pitkästä aikaa pilvinen päivä, mutta vettä ei ainakaan toistaiseksi ole satanut. Tähän asti on kyl ollut ihan suht aurinkoisia kelejä. Kyllähän täällä tulee sadekuuroja ympäri vuoden jonkin verran, mut yleensä tällä hetkellä meneillään olevalla ns. kuivalla kaudella ne on aika lyhyitä 10-15 min kuuroja. Tälle viikolle ennusteet näyttää vähän pilvisemmiltä, mut loppuviikosta eteenpäin pitäs alkaa taas kirkastumaan. Lämpötilat on siinä kolmenkympin paikkeilla ja auringossa voi olla enempikin. Öisin vähän reilu 20 astetta. Ja vaikka täällä satais, ni se ei oo semmosta kylmää sadetta niinkun Suomessa :)

      Poista
  3. Kuinka paljon suunnilleen maksoit sormuksesta ja rannekorusta. Tällä kertaa ( marraskuulla tullaan taas sinnepäin )ostan itselleni jotain ja noi sun korut on just ne mitä haluaisin :)

    VastaaPoista
  4. Sormus oli 3380 thb ja rannekoru 1200 thb, hopeeta ja sormuksessa kivet ihan zirkoneja. Nää on molemmat makeanveden helmiä, jotka on edullisempia kun merihelmet. Liike, josta ostin on tämä: http://www.pearlofphuket.com/home.html. Heillä on liikkeet Phuketissa sekä Khao Lakissa ja molemmissa järjestävät myös maksuttomia kuljetuksia hotelleilta.

    VastaaPoista