2013-12-22

Hyvä ruoka, parempi mieli

Tämän ammatin yksi suurimpia iloja on se, että saa syödä ulkona hyvällä omalla tunnolla. Ensinnäkin pitää tietysti kartoittaa paikkakunnan ravintolatarjontaa, jotta osaa suositella asiakkaille hyviä paikkoja. Toiseksi, kun on hirveä kiire, ei kotona aina jaksa ja kerkiä ruokaa laittaakaan. Ja esim. toimistolla ollessa on kätevä poiketa naapuriravintolaan lounaalle. Riippuen työskentelymaasta, on asuntojen keittiöissäkin paljon eroja. Thaimaassa asuin kaksi talvea hotellissa, jossa ainoat kodinkoneet olivat vedenkeitin ja leivänpaahdin, sekä ekana talvena peräti mikroaaltouuni! Näillä ei hirveästi ruokaa laiteta. Kämpillä tulikin syötyä lähinnä paahtoleipää ja purkkinuudeleita. Mutta jälkimmäinen olikin mun suurta herkkua (!!!), ja en koskaan kyllästynyt niihin. Kreikassa ollessa on varustus ollut jo huomattavasti monipuolisempi. Mulla ollut liesi ja uuni. Olipa Kreetalla jopa voileipägrilli. Kreikassa ollessa en ole kuitenkaan omistanut vedenkeitintä, vaan vedet olen keittänyt kattilassa hellalla, eikä mikroakaan ole ollut, joten ruuan lämmittäminen on tapahtunut aina pannulla liedellä. Samoin teen nyt täällä Fuerteventuralla. Täällä meillä ei ole uunia, mutta toisaalta enpä ole sitä montaa kertaa opasuran aikana käyttänyt. Kerran tein Kreetalla pizzaa ja kerran Lefkaksella makaronilaatikkoa (josta tuli vahingossa chilillä maustettua, kun en tarpeeks tarkkaan tutkinu sitä maustepussia, jota luulin normaaliksi paprikamausteeksi...) Joka tapauksessa siis hieman Suomen kotia rajoitetummat ovat ruoanlaittomahdollisuudet. Yleensä sitä tuleekin sit kokkailtua lähinnä pastaa tai riisiä ja sille jotain kastiketta millon mistäkin ainesosista. Leipä on tietty mun ikuinen suosikkini, vaikka sen syömistä pitäis varmaan vähentää. Etenkin kun täällä tulee syötyä vaan vaaleeta leipää.

Mut tän postauksen idea ei ollut pelkästään kertoilla mun omista kotikokkailuistani, vaikka sitä olen tällä kaudella harrastanut ehkä enemmän kuin muilla kausilla, vaan kertoilla teille mun ravintolavinkit täältä Corralejosta. Ulkona syöminen on täällä edullisempaa kuin Suomessa, ja täytyy sanoa, että edullisempaa kuin Kreikassa. Esimerkiksi tuore kala ja merenelävät eivät todellakaan ole täällä hinnan kiroissa. Tokihan täälläkin on monenhintaista paikkaa, ja kalleimmat ovat meren rannassa, rantabulevardin varrella olevat paikat. En todellakaan ole käynyt lähellekään kaikissa ravintoloissa täällä ja näiden lisäksi on varmasti paljon muitakin hyviä, mut nämä ravintolat ovat onnistuneet pääsemään mun suosioon syystä taikka toisesta. Näissä kaikissa on myöskin omasta mielestäni suhteellisen hyvin hinta-laatusuhde kohdallaan ja eivät ole kalleimmasta päästä olevia ravintoloita.

Avenida
Jos alotetaan ravintolasta, joka on ehkä kaikista paikallisin. Täältä saa tapaksia sekä paikallista ruokaa, vaikkapa kalaa. Hinnat ovat edulliset ja annokset tosi isot. Ravintola sijaitsee vanhan kaupungin laitamilla Calle Pizarro -kadulla, hieman syrjässä varsinaiselta turistialueelta ja siksipä se onkin myös kovasti paikallisten suosiossa. Toki ravintolassa käy ulkomaalaisiakin. Kannattaa mennä jo alkuillasta, sillä myöhemmin ei enää varmasti saa pöytää ilman odotusta. Ravintola on joka ilta täynnä ja baarin puolella notkuu väkeä jonottamassa pöytiin. Ravintolaan käy ainoastaan käteinen.

La Luna
Tämä on päässyt suosikkilistalleni ehkä siksi, että se sijaitsee lähellä toimistotilaamme ja monesti toimistolta tulee piipahdettua tänne lounaalle. Yksi tarjoilijoista tietää jo kysyä minulta, että otanko kenties agua con gas, eli hiilihapollista vettä (sitä juon nimittäin aina). Mutta enhän toki ravintolassa kävisi, jos se ei olisi hyvä. Ensinnäkin ravintolassa on tosi laaja ruokalista. On kevyttä lounaspurtavaa kuten leipiä ja munakkaita, tapaksia, paikallisia ruokia lihasta ja kalasta, pastaa, pizzaa ja ihania jälkkäreitä (joita aina vitriinistä kuolaan, mutta kun annokset ovat niin isoja, niin ei ole kertaakaan pystynyt enää jälkkäriä ottamaan). Pizzat ovat myöskin hyvät tässä paikassa, etenkin suosikkini pizza Canaria, jossa on vuohenjuustoa ja valkosipulia (tosin joskus sitä on vähän liikaa...) La Luna sijaitsee rantakadun Paseo Maritimon varrella, satamasta vielä hieman pohjoiseen päin kohti niemen kärkeä. Palvelu on hyvää ja ystävällistä tässä paikassa ja ennen kaikkea ruoka hyvää!

Bombay Masala
Tässä ihanassa pienessä intialaispaikassa on tullut käytyä pari kertaa. Henkilökunta on intialaista ja etenkin vanha rouva on todella herttainen. Hinnalla ei ole pilattu tämäkään paikka. Paikka sijaitsee musiikkiaukiolta hieman sivuun. Alkuun tuodaan aina rapeaa ohutta ”leipää” (en tiedä tämän virallista nimeä) erilaisilla kastikkeilla, joista yksi on hieman tulisempaa ja siitä tarjoilija aina varoittaa. Kannattaa ehdottomasti tilata naanleipää, vaikkapa valkosipulilla tai juustotäytteellä.

Bombay Masala sijaitsee musiikkiaukion laitamilla
Bombay Masalan kastikkeita


La Cantina Mexicana
Pääkadun (Avenida Nuestra Señora del Carmen) varrella Plaza-keskuksessa sijaitsee tämä tex-mex ravintola, jota pyörittävät aasialaiset. Oikeastaan se on itselleni yksi paikan viehätystä. Olemme Kanarialla, paikassa on meksikolaistyylinen sisustus ja henkilökunta puhuu keskenään kiinaa. Ja yksi tarjoilijoista ei ilmeisesti ollut kiinalainen vaikka selkeästi aasialainen oli hänkin, joten hänen kanssaan muut puhuivat espanjaa. Tämä on siis ”meksikolaisravintola” tai paremminkin tex-mex, eli Texasin meksikolaisruokaa. Meksikossa oleskellut kollegani nimittäin sanoi, ettei tämä ruoka ole meksikolaista nähnytkään. Tosin ei ole kuulemma myöskään Suomen tex-mex ravintoloiden. Cantinan ruokalistalla ovat mm. burrito, quesada, enchilada, fajita jne. sekä lisäksi kala- ja liharuokia. Alkupalaksi voi tilata vaikka nachoja quacamole-kastikkeella. Meksikolaista tai ei, ruoka on hyvää J

La Cantina Mexicana sijaitsee Plaza-ravintolakeskuksessa pääkadun varrella


Burrito marisco eli vehnätortilla täytettynä merenelävillä


Asia Garden
Minun ruokapaikkasuositukseni päättyvät tietystikin aasialaiseen. Tämän paikan listalla on mm. kiinalaisia ja thaimaalaisia ruokalajeja. Jonkun verran myös muuta aasialaista. Itse olen tietysti keskittynyt thaimaalaisiin ja tästä paikasta saa thaimaalaista ruokaa niin lähelle originaalisti valmistettuna kuin se täällä Kanarialla on mahdollista. Tietystikään täältä ei saa ihan samoja raaka-aineita, joten täysin autenttista ruoka ei ole. Mutta antaa kuitenkin vähän lohduketta, kun pahin thairuokaikävä iskee. Olen kokeillut green currya ja pad thaita tässä paikassa, eli tilasin rohkeasti omia thairuokasuosikkejani. Eivät ne ihan täysin vastanneet sitä, mitä Thaimaassa olen saanut, mutta etenkin green curry oli kyllä hyvää. Pad thaita en itse syö koskaan ilman chilirouhetta ja sitä ei Asia Gardenista saa. Joten jouduin tyytymään miedompaan versioon. Aion kyllä käydä vielä kokeilemassa muitakin curreja. Asia Garden sijaitsee aivan pääkadun varrella näkyvällä paikalla.

Suomalaista ruokaa täältä Fuerteventuralta ei saa. Lumi-kahvilasta, joka on Las Palmeras –ostoskeskuksen yläkerran terassilla, saa Juhlamokkaa ja korvapuusteja. Nyt tänne on avattu vanhaan kaupunkiin tanskalainen ravintola Ugly Duckling (ruma ankanpoikanen), mutta en ole vielä käynyt. Siellä näytti olevan aika suppea ruokalista, vain muutamia vaihtoehtoja. Joka tapauksessa tässäpä nämä minun tähän asti löytämäni suosikkipaikat. Täytyy päivitellä listaa, jos ja kun uusia suosikkeja muodostuu!

Itsenäisyyspäivän korvapuusti ja lasillinen skumppaa Lumi-kahvilassa
Löysinpä supermarketista Wasan hapankorppuja!



Tervetuloa kokeilemaan tänne Corralejoon näitä ja monia muita ravintoloita! Eipä siis muuta kuin hyvää ruokahalua, buen provezzo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti