2012-01-25

Shopping!

Ajattelinpa vähän näyttää, mitä viime aikoina on tullut ostettua. Hirveästi täällä ei tule shoppailtua, kun ensinnäkin ei viitsi tuhlata kauheasti rahaa ja toisaalta kun ei täällä niin tarvitsekaan juuri mitään. Mut jotain aina aika ajoin tulee ostettua.

Hyvä ja suht edullinen ostospaikka on Karonin temppelialueella aina tiistaisin ja lauantaisin järjestettävät markkinat. Ne alkaa tossa iltapäivällä ja kestää jonnekin noin puol kymmeneen asti. Sieltä saa edullisesti vaatetta, kenkiä, meikkejä, DVD:itä ja musiikkia (tietystikin piraattitavaraa, jota ei Suomeen saa viedä) ja koruja. Sieltä olen ostanut viime aikoina yhet urheilusortsit lähinnä tuota thainyrkkeilyä varten ja aikasemmin jo ostin sieltä semmoset trikoocaprit urheiluhousuiksi ja sillon tuli ostettua myös tuoksuvia tuikkukynttilöitä (mut en oo vieläkään saanu hommattua tulta, et saisin laitettuu niitä ees joskus palamaan...). Ostin sit kerran myös tekoripset ja liimaa, mut nekin on viel kokeilematta. En oo koskaan aikasemmin tekoripsiä käyttäny, ni ajattelin joskus kokeilla, mut enpä oo saanu vielä aikaseks alkaa niitä silmiini nyhräämään. Ja ehkei nyt ihan normityöpäivänä viitti, et se ois sit joskus kun lähtee ulos, mut sellasta tapahtuu niin hirveen harvoin :D Ai niin ja alushousuja sieltä saa kanssa halvalla, kolmet 100 bahtilla eli 2,5 eurolla. Osa niistä on kyl aika kääpiökokoja, mut on siel isompiakin kokoja. Mä sit kuitenkin ostin niitä kääpiökokoisia, kun ne oli hienompia, ja onneks ne mahtu kuiteskin jalkaan :)


Urheilusortsit, 100 baht (2,5 euroa), Karonin temppelimarkkinat

Urheiluhousut 100 bahtia (2,5 eur) ja tuoksukynttilöitä ja irtoripset+liima (hintaa en muista), Karonin temppelimarkkinat

Sit Phuket Citystä oon ostanut Ocean Plaza ostoskeskuksesta yhet kengät ja t-paidan ja sit Robinson tavaratalon alakerrassa on ihania kenkiä myynnissä, jotka maksaa vaan 229 bahtia eli alle 6 euroa. Sieltä oon ostanut nyt jo kahet kengät. Yhet ihan älyttömän ihanat hopeiset bling bling -kengät ja toiset myöskin vähän pronssinsävysenä kimaltavat tasapohjaset sandaalit. Ne bling bling -kengät mul oli jalassa kun olin Lauran kanssa tossa toissaviikolla Patongin yöelämässä vapaapäivänä. Niissä on semmonen tappi kun varvassandaaleissa, mut tohon varpaiden päälle tulee vaan semmonen pyöree nappula. No se sit paino tota ukkovarpaan viereistä varvasta sen verran käytössä, et ne varpaat oli ihan tunnottomana pari päivää kenkien käytön jälkeen... mut mitäpä sitä ei kauneuden ja etenkin kauniiden kenkien edestä uhraisi! :D


T-paita 295 bahtia (n. 7,5 eur), Ocean Plaza, Phuket City

Ruskeat pistokkaat 200 bahtia (5 eur) Ocean Plaza ja hopeiset bling bling -kengät 229 bahtia (n. 5,75 eur) Robinson, Phuket City


Pronssinväriset sandaalit 229 bahtia (n. 5,75 eur) Robinson, Phuket City

Tuolta Robinsonin alimmasta kerroksesta ostin edellisellä Eteläsaaren ja Phuket Cityn retkellä myös hauskan kellon. Se sopii hyvin Aurinkomatkojen väreihin kun siinä on oranssi muoviranneke, ja siinä on eläinten kuvia (panda, kameli, hevonen ja kirahvi) ja sekuntiviisarina on pandan pää. Ton oranssin värin takia sen ostinkin, kun sopii sit hyvin työkelloksi :) Ja hintaa oli 160 bahtia (se oli 20% alennuksessa) eli noin 4 euroa. Huimaa!



Rannekello 160 bahtia (4 eur), Robinson, Phuket City (sorry vähän huono kuva!)
Sit sillon yhtenä vapaapäivänä olin Central Festival ostoskeskuksessa, joka jää lentokentälle menevän tien varteen lähelle Phuket Cityä. Siel on aika kallista, lähinnä merkkiliikkeitä. Sorruin kuiteskin ostamaan Central-tavaratalosta yhet sortsit ja farkkuhameen. Hame makso peräti yli 1000 bahtia ja tonnihan on siis 25 euroa. Taitaavat olla mun kalleimmat ostokset täällä. Ihan siis Suomen hinnoissa.


Tummansiniset sortsit jotain vajaa 1000 bahtia (vajaat 25 euroa), Central-tavaratalo (ei siis ole mustat vaikka niin kuvassa näyttääkin)

Farkkuhame, tais olla jotain 1200 bahtia eli 30 euroa (ups), Central-tavaratalo

Niin ja sit sillon kun Lauran kaa oltiin Patongin yössä, niin samalla reissulla tuli Banglan varrelta ostettua 100 bahtilla vaaleanpunasankaiset Raybanin piraattiaurinkolasit. Ne ei ollu heräteostos, kun sellaset olin päättäny hankkia. Ja samaten 100 bahtilla (eli 2,5 eurolla) myös treenitoppi thainyrkkeilyyn. Siinä kyl saumat vähän vääntyilee ja kääntyilee, mut mitäpä muuta tohon hintaan vois odottaa. Teksti siinä on kuiteskin paras: "Every time you give 100%, 0% is left". Niinpä niin, muistuttaa reenatessa, et eikun vaan sata lasissa eteenpäin :)


Aurinkolasit ja treenitoppi, 100 bahtia kappale, Patongin Bangla Roadin katukaupoista

Ja viime perjantaina, kun olin vapaapäivänäni Karonin rannalla, niin onnistuin itteeni vähän käräyttämään, kun en näköjään ihan joka kohtaan sit ollu laittanukaan aurinkovoidetta... ups... Mut sit kun olin lauantaina Phang Ngan retkellä, niin ostin sit aloe vera geeliä, jota täällä kovasti markkinoidaan auringonpolttamiin. Sitä oon nyt sit holvannu joka päivä, mut vaikee sanoo, onko se auttanu sen kummemmin. Mut eihän sitä tiiä, miten pahana nää palamat ois ilman sitä!


Aloe vera -geeliä auringonpolttamiin, jotain noin 300 bahtia jäin hintaa, kun sain 30% alennusta (n. 7,5 eur)

Jeps, mut siis tämmöttisiä ostoksia on viime aikoina tullu tehtyä. Pitäs varmaan joskus mennä kattomaan Big C:tä ja Tesco Lotustakin, mut niihinkin on aika pitkä matka ainakin mopolla lähtee. No Big C tosin on melkein Centralin vieressä, et siitä vois vaik kävellä, jos menis paikallisbussilla. Tosin oonhan mä käyny jo Jungceylonin Big C:ssä ja se nyt on vähän niin kun paikallinen Prisma. Toki toi lentokenttätien varteen jäävä liike on paljon isompi. Tescokin on vähän tommonen automarketin tapanen paikka. Yks ostospaikka olis vielä Premium Outlet, missä on tommosia tehtaanmyymälätyyppisiä liikkeitä. Pääasiassa siellä on urheilutavaraa, kuten esim. Reebok, Adidas, Nike, Quicksilver jne.

Tähän loppuun vielä kuva mun Bangkokista Platinum-ostoskeskuksesta ostamasta t-paidasta. Tai itse asiassa ostin kaksikin, toinen on semmonen oranssi jossa on edessä pöllön kuva. Nää on semmosta Sure-merkkiä, joka on ihan paikallinen merkki. Kangas on valmiiksi vähän ryppystä, ja sitä ei oo tarkotuskaan silittää. Tätä merkkiä oon nähny myynnissä myös tossa temppelimarkkinoilla ja samalla merkillä on myös semmosia pitempiä toppeja ja huppareita myynnissä. Veikkaan et täällä Phuketissa ne vaan on kalliimpia kun Bangkokissa. Siellä nää t-paidat makso vaan 150 bahtia kappale.

T-paita 150 bahtia (n. 3,8 eur), Platinum-ostoskeskus, Bangkok

Jeps, et pääasiassa on tullu tehtyy tämmösiä tosi halpoja ostoksia, lukuunottamatta noita Central Festivalin ostoksia. Sieltähän ostin sillon myös 1100 bahtilla semmosen Kerastasen hiusaineen, joka vahvistaa vaurioituneita hiuksia. Se on semmonen lämpöaktivoituva aine. No kohta on taas kuunvaihde ja voipi saada palkkaennakkoo, ja on mul viel vähän rahaa jälellä, et eiköhän tässä selvitä vielä tää loppukuu. Tässä kuussa meni rahaa noihin thainyrkkeilymaksuihin ja 500 bahtia kanssa siihen typerään sakkoon (kun siis ajelen täällä kortitta, mun ajokortti ei oikeuta ajamaan tota mopoa, millä täällä huristelen) Ja siel nyrkkeilemässäkään en oo kerinny käydä yhtään niin paljon kun oisin halunnut, kun päivät on vaan venyny ja ollu iltatöitä, niin en oo sit kerinny. Tänään oisin menny, mut lento oli 2 tuntia myöhässä, niin siihen kariutu sit sekin suunnitelma, ja huomenna oon töissä kuuteen asti, niin sillonkaan en pääse... ://

Pitää koittaa joku kerta ottaa jotain kuvaa tuolta nyrkkeilystä, niin voin sit vähän raportoida siitä, millasta se on :) Ainakin hyvää reeniä se on, niin et ei kunto ihan rapistu!

6 kommenttia:

  1. Ei siellä hinnat päätä huimaa!!Olis täälläkin noin edullista..Mutta liekö siellä mitään vähän suurempikokoisille ja varttuneempaan makuun???

    VastaaPoista
  2. Isoja kokoja täällä on vähän heikommin saatavilla, kun jopa minä n. kokoa 38 oleva olen täällä isokokoinen :D Mut kyl täältä kai nyt jotain isompaakin löytyy.

    VastaaPoista
  3. Voi, onpa hinnat halpoja!!!
    Osaatko sanoa onko siellä Taekwondo-saleja missä vois treenata? Ollaan itse sinnepäin tulossa maaliskuussa ja olis hienoa päästä lajia treenaamaan edes muutaman kerran.

    VastaaPoista
  4. Nyt ei ihan heti tule mieleen taekwondo-salia, se ei taida täällä kuitenkaan olla niin kovin suosittu harrastus. Mutta voin kysellä, josko joku muu sattuisi tietämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ok, kiitti kovasti jos pidät silmät auki asian suhteen :)

      Poista
  5. Täällä toimii Phuket Taekwondo Club, mutta sijaintia en valitettavasti ole saanut selville. Veikkaan, että saattaa olla Phuket Cityssä, mutta tämä on silkka arvaus.

    VastaaPoista