2012-02-07

The Big Buddha

380 metrin korkeudessa kukkulan päällä kohoaa 45-metrinen valkosella marmorilla päällystetty Buddha-patsas. Mulla on ollu suunnitelmissa jo kauan aikaa lähtee siellä käymään, mut nyt vihdosta viimein sain tuon toteutettua viime viikon keskiviikkona, kun mulla oli vapaapäivä. Täältä Karonilta ei mene sinne mitään oikoreittiä, vaan ensin joutuu ajamaan n. 7 kilsaa Chalongiin ja sit vielä toisen mokoman sieltä jyrkkää tietä ylös kukkulan laelle. Chalongista pohjoseen päin lähtevää tietä ajetaan vähän matkaa ja sit kääntyy tie vasemmalle ja risteyksessä lukee The Big Buddha (oikeestaan siitä pääsee kahtakin reittiä, mä käännyin siitä ekasta vasemmalle, joka oli heti liikennevalojen jälkeen), ja siitä eteenpäin onkin sit opasteita. Tie oli paikotellen aika jyrkkä, mut ei nyt mikään paha kuitenkaan ja matkan varreltakin avautui upeita maisemia. Tien varressa oli myös maisemaravintoloita.

Maisemakuva matkan varrella olleelta tasanteelta
Ylhäällä on Big Buddha patsaan lisäksi buddhalaisluostari. Mut se vaikutti enempi kyl sellaselta turisteja varten kyhätyltä paikalta. Siellä oli pari munkkia, joilta sai käydä pyytämässä saisin-nauhoja. Ne on puuvillalangasta tehtyjä rannenauhoja, jotka tuo onnea. Jos semmosen ottaa, niin sitä ei saa itse ranteesta irrottaa, kun se tuottaa huonoa onnea. Eli sen pitää antaa kulua ittestään ja siinä saattaapi kestää vaikka vuosikin ellei enempi. Et tarkkaan kantsii harkita, ottaako sitä vai ei, sillä jos ei haluakaan sitä ranteessa niin kauaa pitää, niin joutuu ottamaan riskin, et saa pahan karman :D Tää paikallisten taikauskosuus on tarttunut muhun jo siinä määrin, että en ole vielä tuota nauhaa ottanut, mutta jos sen otan, niin en takuulla kyllä irti leikkaa :D

Iso Buddha!

Buddha hymyilee

Luostarin sivusta lähti portaat ylös Buddha-patsaalle ja sen juurelta olikin hienot näköalat etenkin Chalongin lahdelle. Ja siinä portaita kivutessa näin myös melkeen Gillin (=mun kissan) kaksoisolennon. No, oli tää thaikkuversio vähän tummempi väriltään.

Gilli II
Ylhäältä oli hienot näkymät Chalongin lahdelle
Phuket - my 2nd home :)
Miniatyyri Big Buddha
Buddha-patsaan rakennustyöthän on vielä kesken, vaikka se aika valmiilta jo päältä päin näyttääkin niin on siinä vielä viimeistelemistä ja takapuoli ainakin oli vielä työn alla. Sitä rakennetaan ihan lahjoitusvaroilla ja paikan päällä olikin mahdollista ostaa pieni laatta 100 bahtilla tai sitten isompi tais maksaa 500 bahtia, jos en ihan väärin muista. Sit jos halus semmosen pyöreen kuvunmallisen palan ostaa, niin se oli sit jo pari tuhatta. Niihin sai sit kirjottaa omat terveiset ja nimmarit. En sit kuitenkaan ostanu, mut ehkä meen vielä uudestaan joku kerta. Auringonlaskun jälkeen se ois hieno, kun patsas on valaistu. Mut en tiedä, miten pimee se reitti sinne ylös ois ajella ja itse asiassa en oo varma moneen asti se on edes aukikaan, et ainakin se pitäs tarkistaa ennen kun ilta-aikaan sinne lähtis.

Patsaan takapuoli
Tuonne patsaalle tai luostariinkaan ei ole mitään pääsymaksua ja ihan mukava paikka se on vierailla. Tosin kävelemällä en sinne kyllä suosittelis lähtemään. Tuli paluumatkalla yks pariskunta vastaan siinä mäessä ja siitä oli vielä aika pitkä matka ylös ja siinä ne vaan helteessä patikoi. Teki mieli sanoo, et luovuttakaa jo ja ottakaa taksi :) Mut kyllä sinne siis mopolla kanssa hyvin voi mennä, kunhan vaan mopossa on jarrut kunnossa :D

Takasin tullessa ajoin Chalongin satamaan ja menin yhteen rantaravintolaan syömään. Se näky kyllä olevan falangien (=ulkomaalaisten) suosiossa. Söin siellä green currya katkaravuilla. Green curry onkin mun lemppariruoka täällä. Oon suunnitellu tekeväni tänne blogiinkin vähän juttua noista mun suosikkithairuuista, mut pitää hommata ensin vähän lisää kuvamateriaalia!

Tänään mulla onkin tämmönen puolipäivävapaa. Aamulla olin thaiboxingissa (niin siitäkinhän mun sitä juttua on pitänyt tehdä!) ja nyt oon vaan löhöilly kotona. Illalla lähen opastaa Phuket Fantasean retkeä. Ja sit huomenna onkin lähtö Kuala Lumpuriin hommaamaan uutta viisumia! Siellä menee kaks päivää, eli perjantaina ois paluu takasin ja sit lauantaina mul piti olla lentokenttäpäivä, mut sainkin just viestiä et mulla on vapaapäivä. Et pitäskin ruveta suunnittelemaan lauantaille jotain ohjelmaa...

Eikun adios ja palataan taas! Pus! :)

4 kommenttia:

 1. Upea patsas ja komeat näköalat!
  Kyllä tosiaan on ihan Gillin näköinen tuo kissa(Gillikin jossain valossa näyttää yhtä tummalta!).
  Thaiboxingista kuvia ja ruuista reseptejä tänne meille kokeiltavaksi!Pitäis vaan päästä käymään jossain etnisessä kaupassa hankkimassa tarvikkeita!

  VastaaPoista
 2. Muutama vuosi sitte käytiin kans Phuketissa tuolla patsaalla ja ostettiin sellaset nauhat käsiin. No ku palattiin kotiin niin ei menny ku ehkä viikko ku äiti sai jotenki kummasti tökättyä pikkurillinsä sirkkeliin ja käsi oli juurikin se missä se nauha oli :D en tiiä sit toiko se nauha huonoo onnee alunperinkin vai auttoko se siinä ettei siltä sentään koko käsi menny poikki :D eli harkitse kaksi kertaa ennen ku otat sellasen nauhan ;)
  t. Anni

  VastaaPoista
 3. Hei Suvi!
  Varasimme juuri ensi talveksi matkan Katalle. Mahdatkohan opastella siellä silloin!?
  t. Marjatta

  VastaaPoista
 4. Anni: Voi kauhistus sentään! Täytyy kyllä miettiä, että uskaltaako sitä nauhaa ottaa, mut saa nyt nähdä menenkö enää edes sellaiseen paikkaan, mistä sen saisikaan.

  Marjatta: vielä en tiedä ensi talvesta ja tulevan kesänkin kohde on vielä auki. Tosin tänään selvisin jo sen verran, että jota tapauksessa opasteluni jatkuvat kesäkaudella :) Mutta jos minulta kysytään niin tässä vaiheessa olisin kyllä valmis tulemaan Phuketiin ensi talvenakin, joten jos olen silloin täällä niin tulkaahan tervehtimään!

  VastaaPoista