2012-02-17

Tri Trang Beach

Tänään mulla oli taas vapaapäivä ja eilen tein suunnitelmaa pääni menoksi. Mun oli tarkotus tehdä biitsikierros ja tuohon kierrokseen olin suunnitellut sellasia rantoja kun Tri Trang Patongilta eteläänpäin, Laem Singh Kamalan ja Surinin välillä ja sit jos oisin vielä jaksanu ni vuorossa ois ollu Surinin ranta. Noooh, tää oli suunnitelma, mut toisinhan siinä kävi :)

Aamulla ennen kymmentä hyppäsin mopon selkään ja ensimmäisenä ajoin toimistolle lainaamaan meidän kirjastosta jotain rantalukemista. En halunnu mitään liian raskasta, mut en mitään kevyttä rakkaushömppääkään, joten päädyin Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa -opukseen. Sujautin sen reppuun ja lähin päristelemään kohti Tri Trangin rantaa. Sehän löytyy kun ajaa Patongin paikallisbussiasemalta etelään päin rantaa pitkin ja heti sillan jälkeen käännytään vasemmalle ylämäkeen ja sit huristellaan pari kilsaa vaan samaa tietä eteenpäin. Matkan varrella on Tri Trang Beach Resort kylttejä joita seuraamalla pääsee tuohon hotellille, mut siitä eteenpäin ajamalla tulee vastaan vasemmalla Merlin Beach Resort hotelli ja pian sen jälkeen oikealla on baari/ravintola ja sen kohdalla on parkkitilaa mopoille. Siihen jätin sit moppeni ja kävelin muutaman rappusen alas rantaan. Tosin takasin tullessa hoksasin et ennen tota ravintolaa kääntyy oikeelle semmonen hiekkatie, mistä pääsee suoraan toiselle rantaravintolalle.


Windsurf restaurant rannan eteläpäässä

Tri Trang Beach aamulla klo 10.30

Rannalla ei ollut oikeastaan juuri ketään tuolloin puol yhentoista aikaa kun sinne menin. Yks nainen makoili rantavedessä ja joku vanha mies tuli siihen uimaan. Oli siellä kauempana sit jotain porukkaa kanssa. Mut tää eteläpää oli ainakin ihan rauhallinen. Heitin siihen pyyhkeen hiekalle hieman puun varjoon ja aloin lukea kirjaa. Päivä kulu siinä ihan huomaamatta. Oli aika pilvistä, mut silti lämmintä, mut tuulenvire koko ajan vilvoitti mukavasti. Lisää porukkaa alko tulla rannalle, mut mitään tungosta ei missään vaiheessa syntynyt.


Rauhallista on :)

Kun laitoin silmät kiinni, kuulin vaan kun tuuli suhisi puiden lehdistössä ja linnut lauloivat ja laineet liplattivat rantaan. Siis ei voi uskoa, että näin lähellä Patongin vilskettä voi olla näin rauhallinen paratiisiranta. Rantahiekalla vipelsivät pienet ravut ja kaivelivat kuoppia. Päätin lähteä hieman uiskentelemaan Andamaanienmereen. Ranta oli tosi matala pitkälle ja en jaksanut edes kävellä niin kauas, että se olis alkanut syvenemään enemmälti. Vesi oli älyttömän lämmintä. Sit lähdin kävelee pitkin rantaa ja kattelemaan mitä muuta rannalla oikeen on. Vastaan tuli mukavannäkönen rantaravintola, jossa soi letkeä musiikki. Päätin et tulen siihen myöhemmin syömään. Ihan ravintolan vieressä oli pieniä bungaloweja ja mielessäni alkoikin jo kummitella ajatus, et joskus vapaapäivänä vois vuokrata siitä yhden ja viettää oikeen ihanan illan rauhallisella rannalla istuen bungalowin verannalla vaikka viinilasillinen kädessä. Ja aamuvarhaisella vois pulahtaa heti mereen aamu-uinnille. Oih, mikä ajatus!


Rapuja oli mukava seurailla

Ihanaa rantapäivän viettoa

Rantabungaloweja

Rantaa kävellessä vastaan tuli toinenkin ravintola, mut siitä eteenpäin en enää viitsinyt kävellä. Ihan toisessa päässä ois varmaan ollut se Tri Trang Beach Resort. Sit kävelin takasin eteläpäähän ja siirsin pyyhkeeni ja kamani aurinkoiseen paikkaan, jossa sain kuivatella vähän aikaa. Rantakoirat alkoivat siinä haukkua vihaisesti toisilleen ja ajoivat toisiaan takaa ja niille meinas tulla oikeen kunnon tappelu. Yks juoksi vähän kauempaa ja otti oikeen kunnon loikan suoraan mun yli! No ei siinä muuta, mut sain kasan hiekkaa päälleni :D


Rantahauveli

Sit kuivateltuani vetäsin vaatetta niskaan ja kävelin rantaravintolaan ja tilasin kevätkääryleitä (spring rolls), riisiä kasviksilla (fried rice with vegetables) ja kokiksen (coca cola :D). Ruoka oli ihan ok ja hintatasokin aika kohtuullinen; ei nyt ihan halvinta mahdollista, mutta ei nyt mitään yltiökallistakaan. Syötyäni kävelin takasin mopolle ja lähdin hurruuttelemaan takasin Karonille. Kello oli siinä vaiheessa jotain noin viisi ja aurinkokin alkoi painua alaspäin ja ranta hiljetä (vaikka eihän tuo nyt kovin meluisa ja vilkas ollut koko päivänä). Hassuinta kyllä oli ehkä se, että vaikka rannalla ei kauheasti väkeä ollut, niin ainakin neljään suomalaispariskuntaan/porukkaan törmäsin päivän aikana. Suomen lisäksi sain kuunnella venäjää ja ranskaa.


Mukava rantaravintola

Rantaravintolan näkymät Patongin suuntaan

Aurinko alkoi laskea ja väki häipyä

Patongilla piti taas niitten yksisuuntasten katujen takia ajaa rantakatua Bangla-kadulle asti, mistä sitten ns. välikatua takasin päin, eli tuli siinä varmaan parin kilsan ylimääräinen lenkki, mut that's the way it is over here in Thailäääänd :)

Elikkäs se mun hyvä suunnitelma biitsikierroksesta ei toteutunut, mutta mitäpäs sillä on väliä. Tykästyin niin tuohon rauhalliseen rantaan, että varmaan menen vielä uudestaankin. Ja asioitahan pitää tehdä spontaanisti sillä fiiliksellä, mikä millonkin sattuu olemaan. Ehkä sit seuraavana vapaapäivänä menen Laem Singhille ja/tai Surinille... tai sitten en, mistäs tuota tietää. Voihan olla että siihen mennessä mieli muuttuu ja kerkiän keksiä taas parempia suunnitelmia :D Ja mikäs sen mukavampaa!

Ai niin, ja pitää tähän loppuun mainita, että sain tässä viikolla tietää, että mun opastelut jatkuvat kesällä jossain kohteessa. Mutta missä ja milloin - se selviää myöhemmin... jännittää.... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti