2014-04-15

Paastopäiväkirja 22.3.-15.4.

Mun ruokavalio on ollu ja pysyny aika samana tässä paaston ajan, mutta aina aika ajoin oon tehny jotain uusiakin löytöjä. Mun uusi suosikkituote on avokado! En tajua, miks en ennen oo syöny sitä enempää. Ehkä mun huonot kokemukset Suomesta on olleet esteenä. Nimittäin muistan, et Suomessa joskus ostin niitä ja ne oli ihan kovia eikä pehmenny millää. Mut tänään, kun kävin K-marketissa (niin, siis olen tällä hetkellä Suomessa!!), bongasin, että Pirkalla on syömäkypsiä avokadoja. Aivan mahtavaa! Ja toinen juttu, mitä Pirkalta löysin, oli savustetut simpukat. Tosi hyviä! Näistä saikin mukavan salaatin: salaatinlehtee, paprikaa, avokadoa ja savusimpukoita. Bueno!

Mut aattelin tässä blogissa enemmänkin keskittyä siihen, miten mun paasto on sujunut. Ja vastaus on, et sinällään ihan ok, mut on välistä tullu tehtyy vähän paastomokiakin. Kun ravintolassa ruokailee, ei aina tiedä, mitä annoksessa on ja jos on joku oma kuvitelma päässä, niin ei tajua kysyäkään. Tilasin mm. kerran avokadoa katkaravuilla, ja siinähän oliki sitten jotain kastiketta kanssa ja hyvin todennäkösesti siinä kastikkeessa oli joko maitotuotteita tai kananmunaa käytetty. Ups. Ja kun sunnuntain ja maanantain välisenä yönä laskeduin Helsinki-Vantaalle, ni menin Picnic-kahvilaan. Näin vitriinissä karjalanpiirakoita ja sen enempää ajattelematta tilasin yhden. Ja sit jälkikäteen vasta tajusin, et niin... karjalanpiirakoissa todennäkösesti myös on maitotuotteita käytetty. No, mut ainakin mä oon ollu koko ajan hyvissä aikeissa, ja en oo tarkotuksella syöny mitään, missä olis näitä "kiellettyjä aineita". Kerran aasialaisessa tilasin paistettua riisiä ja siinä olikin sit kananmunaa. No, vaihettiin sit riisiannokset kollegan kanssa.

Löysin Fuerteventuralla vielä paremman soijamaidon, nimeltään Yosoy. Tänään K-marketista ostin Pirkan soijajuomaa ja se oli itse asiassa hyvää. Ostin myös Alpro soya maustamatonta jugurttia. Mun paasto alkaa olla jo lopuillaan ja oon pikku hiljaa alkanu tottua tähän ruokavalioon. Mut en niin paljoa, että haluaisin sitä jatkaa. Ehkä tästä kokeilusta jää kummiskin jotain pysyvästikin mun ruokavalioon. Ja toisaalta tää aika on herättänyt ajatuksia siitä, miten jatkossa voisin muuttaa mun ruokavaliota. Mut kyllä mä aion alkaa syödä taas kalaa ja maitotuotteita sekä kananmunia. Ihan vaan proteiinin takia. Mut mietin, et yks minkä syömistä mun pitäs kyllä vähentää, on leipä! Mun leivänsyönti on taas karannu ihan käsistä ja en oikeen jaksa uskoa, että on hyväks syödä sitä niin paljon. En tiedä vaan oikeen vielä, et millä sen korvaisin, kun mä tykkään niin paljon leivästä ja siitä on niin kätevä pyöräyttää pika-ateria. Mut ehkä sen vois korvata salaatilla. Nyt Fuerteventuralla ollessa tein tosi paljon salaatteja ja opin tekemään myös kunnon ruokaisia salaatteja vaihtelevista ainesosista. Uskon, että jatkan tätä myös Kreikassa. Ei se horiatiki (kreikkalainen salaatti) ole ainoa vaihtoehto, vaikka se hyvä onkin :)

Pääsiäissunnuntaina mun paasto sitten loppuu ja samana päivänä aikasin aamulla lennän Kreetalle. Eli aika hyvään päivään osu tuo mun Kreikkaan meno ja siellä aionkin heti sunnuntaina mässätä kaikkia ihania Kreikka-ruokia, kuten vaikkapa tzatzikia... niin ja mites ois vähän saganakia?

Öitä, kali nihta, buenas noches a todos!

1 kommentti:

  1. Haluaisitko tehdä postauksen vain pelkästään matkaoppaan ammatista? :)

    VastaaPoista