2011-09-29

Opaskurssilla

Nyt olen ollut kolme päivää täällä Helsingissä Aurinkomatkojen matkaopaskurssilla. Päivät ovat olleet tosi rankkoja ja asiaa täynnä, mutta tosi kivaa on ollut ja olen ihan innoissani :) Tiistaina perehdyttiin firman eri osastoihin ja tultiin tutuiksi pääkonttorin kanssa. Henkilöstöosaston edustaja kävi kertomassa työasusäännöistä ja työterveydenhoitaja työterveyshuollosta. Eilen oli tiukkaa asiaa verotuksesta, sosiaaliturvasta ja työsuhteesta, sen jälkeen monen tunnin ensiapukurssirupeama ja sitten vielä luentoa laadusta ja kestävästä kehityksestä. Päivän päätteeksi jalkauduimme ja kävimme vielä Aurinkomatkojen myyntikonttoreissa Stockmannilla ja Kaivokadulla sekä valokuvattavina Foto Zoomissa. Tänään hyppäsimme heti aamusta bussiin ja ajelimme lentokentälle. Siellä puolet jäivät virkapukutoimistoon sovittamaan työasuja ja toinen puoli lähti ajelemaan bussilla ympäriinsä. Ihan huvin vuoksi emme kuitenkaan ajelleet, vaan jokainen piti bussissa ensimmäisen esitelmänsä, aiheena oli jokaisen kotikaupunki. Samalla harjoittelimme mikrofonin käyttöä. Tämä oli onneksi vasta viiden minuutin juttu, eli ensikosketus bussiopastukseen.

Kyllähän tuo esitelmän pitäminen siellä edessä kurssikavereille ja kouluttajille jännitti, mutta se meni loppujen lopuksi hyvin. Ei se oppaan penkki niin pelottava asia ollutkaan :) Työasujen sovittaminen oli myös mukavaa puuhaa. Tuli jo semmoinen juhlallinen ja odottava fiilis. Okei, oranssi ei ehkä ole ihan mun väri, mutta se on kuitenkin työasu ja kunnioituksella sitä kannan. Se antaa kuitenkin sen tietyn ammattiylpeyden ja arvostuksen tunteen itselle. Tämän jälkeen pääsimme turvatarkastuksen jälkeen lentokentän kokoustilaan, missä Finavian ja Northportin edustajat kertoivat meille toiminnoistaan. Päivän päätteeksi pääkonttorilla kävimme läpi kurssin ulkomaanosuuden ohjelman.

Huomisaamuna olis sitten lähtö Haniaan ja siellä kursseillaan viikon verran. Päästään jo ihan käytännössä seuraamaan oppaan työtä, transfereita, tervetulotilaisuuksia, retkiä jne. Odotan tosi innolla ja mielenkiinnolla! Ja tietty tosi ihanaa päästä lämpöiseen täältä yhä vaan viilenevästä Suomen syksystä.

Mut sokerina pohjalla suurin uutinen.... nimittäin heti tiistaina ekan kurssipäivän jälkeen saimme tietää meidän tulevat kohteet ja arvioidut lähtöpäivät. Ja se on nyt niin hyvät lukijat, että seuraavat puoli vuotta opastelen sitten Thaimaan Phuketissa!!!!!!!!! Lähtö on lokakuun lopussa. Ei voi muuta sanoo, kun että huh huh!! Olin koko ajan ajatellut, että lähtisin Kanarialle, mutta käsky kävi Thaimaahan. Oli se eka pieni shokki, mut olen kuitenkin tosi innoissani. En ole koskaan Thaimaassa käynyt (tosin en kyllä Kanariallakaan), joten paljon mulla on opittavaa ja perehdyttävää. Kävinkin eilen jo Akateemisesta kirjakaupasta hakemassa yhden Phuket-oppaan, Phuketin kartan ja Nauti Thaimaasta -kirjan. Pakko alkaa oikeasti opiskelemaan kunnolla, sillä mun tiedot Thaimaasta on tosi heikonlaiset. Mut tervetuloo vaan kaikki tutut sitten Phuketiin tulevana talvena, sieltä mut sitten löytää :)))

Tän näköisissä maisemissa siellä sitten ollaan.... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti