2011-12-03

Työntekoa ja lepäilyä

Keskiviikon vapaapäivä menikin sit lähinnä kämpillä ollessa. Flunssa oli sen verran paha ja olo vetämätön, et juuri ja juuri jaksoin raahautua Seveneleveniin (paikallinen pikku market) ruokaostoksille. Täällä nuo marketit on aika mielenkiintosia paikkoja. Pieneen tilaan on tungettu tavaraa joka lähtöön ja sieltä saa myös yleisimpiä lääkkeitä. Ruokavalikoimat ei kuitenkaan ole kovin kummoiset. Leipätarjonta rajoittuu lähinnä paahtoleipään, levitteitä ei juurikaan ole, juustoista on tarjolla vaan yksittäispakattuja sulatejuustoviipaleita. Muutenkin tuntuvat tykkäävän täällä tuosta yksittäin pakkaamisesta. Esim. kaikenlaisia pullia on tarjolla, mut täytteet on toinen toistaan erikoisempia, mm. nakkeja ja naudanlihaa. Myös pasteijoita, muffinseja ja kakunpalasia on pienissä yksittäis- tai muutaman kappaleen paketeissa ja hinnat on euroihin käännettynä n. 30-60 sentin luokkaa. Ostin muun muassa pienen pizzaleivän, joka oli raputäytteellä, mutta siihen olikin ängetty myös jotain makeaa mukaan. Täällä nuo suolaisen ja makean yhdistelmät eivät ole ollenkaan harvinaisia, päinvastoin, ja täytyy sanoa, että ei ehkä ihan meikäläisen makuhermoja kutkuttele. Ja ärsyttävin asia on se, että täällä ei saa vihanneksia pienistä ruokakaupoista laisinkaan. Ilmeisesti paikalliset ostaa vihannekset pitkälti kauppahalleista, mut lähin meistä katsottuna sijaitsee Katalla, ja sinnekin on tuota matkaa ihan kohtalaisesti. Ainoastaan Jungceylonin isossa ruokamarketissa oon nähnyt vihannesosaston, ja sinnehän on tästä meiltä matkaa n. 7 km, joten eipä ihan aina viitsi sinne asti lähtee, kun mopolla ajellessa pitäis kaikki ostokset tunkea reppuun. Taksi yhteen suuntaan maksaa 300-400 bahtia, eli noin 7-9,5 euroa, joten taksillakaan ei viitsi ruokakauppaan lähteä. Ja bussithan ei tästä Karonilta Patongille liikennöi. Bussiliikennettä ollaan ranta-alueiden välille suunniteltu, mutta esteenä on lähinnä se, että täällä nuo tuk tuk –taksien kuljettajat on verkostoituneet ja pitävät monopolia kuljetuksissa Kata/Karonilta Patongille ja bussit eivät kertakaikkiaan ole uskaltaneet tuota monopolia uhmata – ainakaan toistaiseksi. Toivottavasti tähän tulisi joku päivä muutos.
Torstaipäivänä mulla oli päivystysvuoro Karon palvelutoimistolla yhdessä Salkan kanssa. Aamupäivällä menin kuitenkin käymään myös tohtori Chusakilla jälleen kerran ja sain diagnoosin, että tulehdusta ei enää ole, joten antibiootteja ei tarvita, mut et flunssa johtuu vaan siitä kun mun keho koittaa mukautua vallitsevaan ilmastoon. No just! Sais jo alkaa pikku hiljaa mukautumaan! Sain kuitenkin flunssalääkkeet ja olo on ollut taas huomattavasti parempi ja uskosin, että oon jo paranemaan päin. Torstaina sain myös Minnalta tehtäväksi käydä mopoilemassa Karonin ja Katan hotelleissa viemässä lomakirjoihin päivitettyjä tietoja kotiinlähtöajoista, kuninkaan syntymäpäivän ja perustuslain päivän aiheuttamista muutoksista sekä uudet sivut kanoottisafarista, jota me aletaan myös myymään.
Eilen mopoilin ensin Katalle hotellipäivystyksille, missä olin yhdessä Malin kanssa. Käytiin kolmella hotellilla. Tämän jälkeen käytiin syömässä pikkusen aamiaista ja sit mentiin toimistolle. Minna oli jättäny meille päivän ohjelmaksi saada valmiiks aloittamamme kansioprojektin ja se me urakoitiinkin porukalla pakettiin. Sit pidettiin myös pieni palaveri koskien infotilaisuuksia ja etenkin niissä käytettäviä karttoja. Tuon karttaprojektin tiimoilta kokoonnutaan ideariiheen uusien oppaiden porukalla sunnuntaina pohtimaan, millainen kartta olis hyvä tervetulotilaisuuteen ja mitä siihen tulis merkitä. Varmasti tulee olemaan käyttökelponen työkalu infon vetäjille, ja noita infojahan talven mittaan meille kertyy! Toimistolta jatkoin matkaa Malin kanssa vielä Katan palvelupisteelle Buffalo Steak Houseen, johon tulikin jonkun verran asiakkaita mm. varailemaan retkiä.
Illalla mentiin neljän oppaan porukalla Patongin Cello-hotellin ravintolaan testailemaan mahdollisesti meidän ohjelmaan tulevaa tervetuloillallista. Cello-hotelli on suomalaisessa omistuksessa. Illallinen oli kovin lihapainotteinen, joten kasvissyöjälle sitä en suosittelis. Alkupaloissa oli kyllä maukkaat kevätkääryleet ja som tam eli papaijasalaatti. Pääruuissa yksi ruoka oli lihaton, eli Pad Thai (= paistettuja nuudeleita, joiden sekaan on sekoitettu jotain kasvista, pähkinöitä, kananmunaa ja joskus myös katkarapuja). Kimmon kanssa mentiin Patongille taksilla. Oltiin jo mopojen selässä hotellin pihassa, kun taivaalta alkoi tipahdella jotain märkää ja päätettiin sit ottaa taksi.
Porukka Cello-hotellin illallisella, oikeanpuoleinen mies on paikan omistaja
Kotimatkalla tuktukin kyydissä :D

Tänään mulla oli työvuorossa lentokenttä. Kävin hakemassa ensin neljästä hotellista asiakkaat kyytiin ja luotsasin heidät kentälle. Saapuva kone oli noin 20 minsaa etuajassa, joten ei paljon ylimääräistä aikaa jäänyt, kun porteista jo alkoi valua uutta porukkaa. Kerkisin välissä kuitenkin hakea kentän leipomosta ihanan pullan, jossa oli jotain vaaleaa ”mähmää” sisällä, nams nams J Sitten vaan vastaanottamaan uudet lomalaiset ja neljään hotelliin vein sit asiakkaita tässä Karonin alueella. Yhden aikoihin oli koko ruljanssi ohi, lomalaiset onnellisesti hotelleillaan, ja menimme opasporukalla lounaalle Karonin Buffaloon. Söin aivan yli-ihanaa kalagratiinia perunamuusin kera. Oih, vieläkin on ähky olo siitä :D Sen jälkeen vielä toimistolle ja Kimmon kanssa koottiin huomisen lentokenttämatskut valmiiks pöydälle odottamaan. Huomenna alkaa uusi lento, eli lähteviä asiakkaita ei ole, joten siirrymme kentälle pienellä minibussilla. Tulevia asiakkaita onkin sitten 7 bussin verran eli ihan kiitettävästi. On taas vilskettä ja vipinää kentällä. Itsekin siis lähden taas huomenna kentälle ja itse asiassa taas maanantainakin. Tuleepahan ainakin tutuks ja voinen sen jälkeen jo aika rutiinilla noita kenttäkuljetuksia hoidella.
Iltapäivällä sateen jumala päätti, että täällä kaivattaisiin taas vähän vettä taivaalta ja tässä onkin sit sadellu siitä lähtien koko illan. Ihan kiva, kun just asiakkaille mainostin bussissa tänään, et jos täällä on sateita, niin ne on yleensä aina semmosia lyhyitä kuuroja. Ja nyt sit heti tulee vettä koko illan... Nyt oon tässä sti huilinu ja otin itse asiassa semmoset muutaman tunnin päikkärit ja heräilin joku aika sitten ja mietin et paljonkohan kello mahtaa olla. Viime yönä tuli nukuttua vaan 5,5 tuntii ja se tuntu liian vähältä kun oon täällä tottunut nukkumaan semmosia  8 tunnin yöunia (eli huomattavasti enemmän kun mitä koti-Suomessa!) Kyllä tässä oppaan työssä kerkiää myös nukkumaankin, etenkin kun jättää iltajuoksut vähemmälle :D Pitänee ruveta täs kattelemaan vaatteet kuntoon huomiseen transuun. Joten ei kun vaan illan jatkoja kaikille! J
Mun viime lauantaiset ostokset Phuket Cityn viikonloppumarkkinoilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti