2011-10-16

Jumppaa ja tulvia

Tänään katselin telkkarista Paratiisi-sarjan uusintoja. Vaikka osan jaksoista jo viikolla katsoinkin, sain toisella katsomiskerralla taas enemmän irti ja yritin painaa asioita mieleeni. Pitäisihän minusta muutaman viikon sisällä tulla kävelevä Phuket-tietosanakirja :) Pakkailin hieman keittiöstä astioita laatikoihin ja olohuoneesta koriste-esineitä. Vastaan tulivat vanhat Matkaopas-lehdet, jotka selailin ja luin kaikki Thaimaa-aiheiset jutut. Sitten lähdin salille ja kävin pumpissa ja venyttelyssä. Nyt on rentoutunut olo!

Olen seurannut tietysti mielenkiinnolla Thaimaan tulvien tilannetta. Nythän on meneillään juuri kriittisimmät päivät etenkin pääkaupungin Bangkokin suhteen. Tänään maan pääministeri oli kuitenkin todennut, että todennäköisesti Bangkok on turvassa ja säästyy tulvilta. Tämä tarkoittaa kuitenkin vain Bangkokin sydäntä ja liikemaailman keskusta. Bangkokin laidoillahan tulvavedet ovat jo nousseet ja peittäneet alleen alueita. Kuitenkin Bangkokin lentokenttä on voitu pitää auki normaalisti. Tulvavesiltä on pyritty suojelemaan myös Bangkokin pohjoispuolella sijaitsevaa teollisuusaluetta. Pohjois-Thaimaassahan tulvat ovat iskeneet pahasti myös yrityksiin ja mm. Toyota ja Honda ovat joutuneet sulkemaan tehtaitaan, samaten elektroniikka-alan kansainväliset yritykset kuten Seagate. Osa sulkemisista on johtunut tulvista välillisesti, sillä tehtaiden hankintaketjut ovat häiriintyneet ja ne eivät ole saaneet osia tuotantoonsa. Suuri merkitys tulvilla tulee kuitenkin olemaan Thaimaan taloudelle, ja tulvista on suuri lasku maksettavana. Vuosittaista talouskasvuennustetta olikin jo alennettu 4%:sta 3,7%:iin. Ja ei pidä unohtaa tulvien merkitystä tavallisille ihmisille, sillä hehän ovat olleet suurimpia kärsijöitä. Heinäkuun lopusta asti jatkuneilla tulvilla on ollut pelkästään Thaimaassa jo noin 280 kuolinuhria.

Nythän tästä tulikin oikein Thaimaa-raportti... Mutta oppaanhan pitää olla perillä kaikista maan tapahtumista! Nyt voisin vielä tässä jatkaa hieman tavaroiden pakkailua. Eikun mukavaa sunnutaiehtoota ja pirteätä viikon alkua!

Ai niin ja bongasin tuolta BBC:n sivulta uutisen koskien sitä, että Taiwan on toivottanut kiinalaiset opiskelijat tervetulleiksi maahansa.... mutta enemmän kuin itse juttuun, huomioni kiinnittyi kuvassa olevan opiskelijapojan T-paitaan... siinä oli aika hyvä viesti :)


Don't die from a broken heart :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti