2011-11-15

Sawatdii khaa from Thailand

Täällä sitä nyt ollaan Phuketissa oltu noin kaksi päivää ja hyvin on mennyt. Lentomatka kesti sen noin 10 tuntia, mutta se meni yllättävänkin nopsaan. Aika huonosti kuitenkin sain nukuttua, joten maanantaipäivästä tuli melko raskas. Tietysti heti tullessa obsattiin (tulee sanasta observe) lentokenttäkuljetus. Sitten meidät ajettiin Karon Beachin toimistolle, missä saatiin kaikenlaista kivaa paperimatskua. Heti sen jälkeen lähdettiin yhen oppaan mukaan, kun hänellä oli päivystys läheisellä Orchid hotellilla, joka on Aurinkomatkojen suurin hotelli täällä. Käytiin tutustumassa huoneisiin ja yleisiin tiloihin. Tän jälkeen kohdepäällikkö ajoi meidät meidän majapaikkaan, joka on eräs hotelli. Se sijaitsee Karon Beachilla lähellä Aurinkomatkojen toimistoa. Kämppä on tosi tilava ja muutenkin viihtyisä. Ja kun paikka on hotelli, on meillä käytössä myös hotellin uima-allas. Sinne ei kyllä olla vielä keritty, ja tuskin ihan äkkiä keritäänkään...


Lentokoneessa

Gekko meidän majapaikan respan seinässä

Mun olohuone ja taustalla keittonurkkaus

Eka yö meni ihan hyvin eikä mulla ollu edes ilmastointi päällä, koska ei mun mielestä ollu liian lämmin. Tosin heräsin yöllä 3,5 h unien jälkeen, enkä meinannut saada enää unta, joten rupesin tutkimaan kaikkia matskuja, joita oltiin saatu. Sain sit uudelleen unta, mut olin niin väsynyt et nukuin aamulla pommiin. Onneks kollegani Laura pelasti mut, kun soitti mulle puol tuntia ennen kun meidän piti nähdä. Sit pikasuihku ja kerkisin hyvin mukaan :) Ekana yönä myös hyttyset löysivät minut.... kuulin ininää korvan juuuressa ja päivällä löytyi punaisia puremia jaloista ja käsistä. Jos ne alkaa enempi vaivaamaan niin ostan sitten semmosen pistorasiaan laitettavan karkottimen. Sellasta jo marketissa tänään katoin ja makso vajaa 200 bahtia eli alle 5 euroa.

Tänään oli taas kiireinen päivä. Ekana aamulla lähettiin seuraamaan tervetulotilaisuus Buffalo ravintolaan, joka sijaitsee Kata Beachillä. Sen jälkeen yksi opas, Mali, ajoi minut, Kimmon ja Lauran Chalongiin hakemaan meidän mopoja.... IIK IIK IIK!! Kimmo oli vanha konkari ja Laurakin ajanut kesällä Rodoksella, joten mä olin ainoo ekakertalainen. Kimmo onneks anto mulle tosi hyvän opastuksen ja semmosella piha-alueella ajelin pari kierrosta. Homma rupes sit sujumaan kohtuullisesti, joten eikun vaan liikenteeseen! Gulp! Ajetltiin sitten oikeen semmosta tosi pitkää maisemareittiä takas Karon Beachille. Matkalla oli hienoja rantamaisemia, ja bongattiin myös ihka eläviä elefantteja. Joten sain kaksi ihan uutta elämystä tälle päivää: mopolla ajo ja elefantit :)) Kyllähän toi vasemmanpuoleinen liikenne on oma epävarmuustekijänsä. Joten tosi tarkkana saa olla. Täällähän nimittäin noi mopo-onnettomuudetkaan ei oo mitään ihan harvinaisia.

Toimistolla saatiin uus tehtävä: meidän piti lähtee tarkistamaan hotellitietoja. Mä sain osakseni kaksi lähellä sijaitsevaa hotlaa: Bauman Casan ja Mövenpickin. Molemmissa hotelleissa sain ihan mahtavan vastaanoton ja ihmiset olivat tosi ystävällisiä ja palvelualttiita. Päivitysten jälkeen käytiin vielä toimistolla läpi huominen ohjelma ja sit mentiin toimiston viereiseen raflaan Kimmon ja Lauran kanssa illalliselle. Sieltä saa oppaat 30% alennuksen. Syötiin kaikkia ihania mereneläviä: katkarapua, mustekalaa, taskurapua ja morning glorya, mikä on semmonen vihreä ruoho, jota täällä syödään. En tiiä yhtään, mikä se lie suomeksi. Sen jälkeen hurautettiin vielä pimeän jo tultua mopoilla meidän majapaikkaan. Ja kun ilta oli vielä nuori, lähettiin porukalla läheiselle temppelialueelle pystytetyille iltamarkkinoilla ja käppäiltiin Karonin ns. takakatua. Mä sorruin ostaa uudet biksut... :D Ja sit ostin kämpille henkareita ja semmosta jotain ihmelääkettä, minkä pitäs tehota kurkkukipuun ja yskään (pullollinen makso vaan 19 bahtia eli alle 50 senttiä). Mä ilmeisesti vilustuin lentokoneessa, kun siel oli niin sairaan kovalla se ilmastointi. Sit otettiin markkinoilta yks annos sticky rice with mangoa (eli kookosmaidossa keitettyä makeaa kylmää riisiä mangosiivujen kera - se on tunnettu paikallinen jälkkäri) ja mentiin porukalla se syömään vielä Kimmon huoneeseen.


Meidän tän illan illallinen


Minä, Kimmo ja Laura

Markkinat ihan meidän majapaikan naapurissa sijaitsevalla temppelialueella


Markkinoilla oli tämmöistäkin tarjolla
Nyt pitäis vetäytyä yöpuulle, koska huomisaamuna on taas lähtö klo 8.15 tästä hotellilta ja suuntana meillä on Raya Yain saari. Eli vietämme päivän merellä, missä Aurinkomatkojen yhteistyökumppani Raya Divers kertoo meille toiminnastaan ja sit saadaan koklata snorklausta tai sukellusta. Mä ilmottauduin tohon ekaan, koska varmaan ihan hyvä alottaa siitä... Sen sukelluksen jätän viel hautumaan... :D

Mut kaiken kaikkiaan täällä menee hyvin, aurinko paistaa, on lämmintä (muttei liian) ja mahtava meininki!! Hirveesti uutta opittavaa, mut eiköhän tästä päästä kärryille pikku hiljaa! :)) Terkkuja sinne Suomeen!

3 kommenttia:

  1. Kai tuo kaikki muu vielä menee,mutta mopoilu siellä kaaoksessa?????????!!!!

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus ja kivat kuvat =) Mukava kuulla, että olet päässyt jo hyvin asettumaan. Pitää laittaa seurantaan tää sun blogi, jos joskus eksyis sinnekkin päin maailmaa..(Jos ja kun Turkki joskus kuin ihmeenkaupalla alkais kyllästyttämään..)

    VastaaPoista
  3. Tuohan mulle pari Gekkoa?

    VastaaPoista